Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

tirsdag 30. juni 2009

Oppstart av nytt valpekurs

Lille Hiro fått karbis av instruktøren.
Ziko vise ka han kan!
Hadde første samlinga på nytt valpekurs ikveill. 6 kjempesøte valper var med og deres eiere. Hadde teori først og så var vi ute for å ta en hilserunde på valpene. Skikkelig arti! Bli itjnå kvælpklein...;-p

fredag 26. juni 2009

Slappe dager!

Vi ligger for det meste å døse fer tia! Æ hi sola og Io i skyggen. Nåja... idag hi æ itj klard å loggi uti sola nå læng i gången! 29 grader i skyggen e varmt! Io ligg i skyggen av bilen og følge med på småkryp som suse rundt'n. Av og t styrte han rundt på gårdsplassen og glefse ætter sommerføgla, kvaks og flua. Og når han bli ferr sein, snuse han ætter sporan dæmmes, akkurat som om han ska spor dæm opp. Ustyrli arti å sjå på! E nok ganske kjedeli åt'n, ferr atåt å jag flygende individ, så har'n d fornøyeli me å spreng og bjeff på sykkelista og joggera. Nån bli heldivis irritert og gneld åt'n, mens ein anna fyr som va ut å jogga spord om han itj kon få hæls på'n! Høfli at'n spord, men æ sa nei, d va nåkk itj så lurt og belønn han med det! Heldivis forsto han det og jogga videre uten å bry sæ om han. Så no hi Io gravd si ega grav og må skyld sæ sjøl ferr at'n må stå (liggi) i band! Pussi nok e d itj nå problem å underhold sæ sjøl, men tvert æ vil t me nå trening i skyggen, kike han bærre domt på mæ og pesa iherdig.
Men på kveillan e'n pigg, så da får vi trena litt. D vi hi trena på i det siste e holding av apporten i utgangsstilling og fremadsending t kjegla. Hi fått et utruli gjennombrudd på begge delan! No kan han hold apporten uten tygging i fleir sekund, læl om æ tar bort handa å! Æ trudd itj mine egne aua der'n satt og hold! Da vart d jackpot altså! Heill vi på ferr læng, kan d kom nån tygg, så veldi få repetisjona e nok lurt. Men d vart jo så arti!
Angående fremadsendinga hi vi kommi åss fra å stå med kjegla mellom oss på kort avstand (og klikka og belønna d) t at han spreng frivillig ut t kjegla (5-7 meter) og stille sæ opp rett bak når æ sei stå! Utruli arti! Driv no å klikke ætter stå-kommando'n, så kjæm han å hente belønninga fra handa mi, ferr så å tilby ny fremadsending igjen! Farta e itj så bra enda, men æ regne me den kjæm me trening. Hi enno ikke lagt på kommando-ord på fremadsendinga, tænkt å vent t farta kom.
Ellers hi no Kristoffer verri å spælt fotball me Io. Stas me keeper som kjæm å levere ball'n tebake ætter redning! Men d trøngtes itj så vældi mang skudd t Io gikk klar og la sæ i skyggen! Tussi å vårrå svart i her sola! Imårrå bli d bading på Sør-Besstan lamme Rakel og Falko. Tænkt å prøv den nye flytevesten vi kjøpt på salg forrige hælg. Belli springer vart d å!

fredag 19. juni 2009

På farta

Idag hi vi bærre verri rundt omkring. Først va vi innom pappa på arbe, så kjørd vi t Sør-Besstan og prata me mamma og Anders. Etterpå kjørd vi t Røra og besøkt Marthe og Marius. Skikkelig laupardag! Torgeir og Harald hi verri å henta 6-hjulingen idag, så han e no ut å kjøre den no. Vi gikk åss ein tur, sia Io mesta ha loggi i buret i bilen. Trena på å gå fint i band! Og æ trena på å gå med linsa. Dæm kom nemli i posten idag. Ska bruk daglinsa av og t, når æ ska bruk solbrilla og når vi går tur i regnet. E så upraktisk me brilla da! Valpekurse æ starte opp i slutten på juni e no fyllt opp. 6 ekvipasja hi meldt sæ på i rekordfart! Bli arti å følg nye hundeeiera på kurs, glede mæ! Igår va vi oppi Grong t dyrlegen, for han bit sæ i bakfotan og bit av håran på hasan. Dyrlegen fann ut at han va øm i nedre del av ryggen! Tok røntgen, men heldivis vistes d itj nå der. Så vi skoill ta d me ro i ein måna og så fikk han smertestillanes. Veit jo itj korr ondt han har, hi jo itj sjett nå på'n. Men ferr sikkerhets skyld ska'n få d da. Vi kon gå tur og tren littegrann da, så helt i ro trøngt'n itj å vårrå. Men vi droppe konkurransen vi ha meldt åss på søndag den 21.juni. Vi får heller få orden på der ryggen hans, og sats på å kom sterkar tebake t høst'n! Så no kan bærre sola kom!

søndag 14. juni 2009

Fisketur, spor og feltsøk


Lørdagskvelden dro vi sammen med Rakel og Mads Odin på fisketur på Kruvin. Dvs Rakel og jeg satt mest og passa bålet og skravla. Vi grilla pølse og koste oss riktig. Jeg la opp to spor, som lå i ca 2 timer før vi gikk det. Io var skikkelig nøye i sporet idag og fant ballene jeg hadde lagt ut. Skikkelig arti! Vi prøvde også et feltsøk. Han fant den første ballen fort, men slapp den og ville heller finne den andre (den med pip i). Da han fant den beste ballen kom han inn på plass med den (etter på plass-kommando) og søkte deretter den andre. Søkte en god stund etter denne, men fant den til slutt og kom inn med den. Etterpå gikk vi tilbake og fikk liv i bålet igjen. Gutta kom tilbake og grilla mer pølse. Io kosa seg skikkelig, faktisk den første fisketuren han var med på. Så han lurte fælt på hva de bedrev på med den stanga og vifta med et snøre! Fisken snuste han på om og om igjen. De fikk da noen små ørretter. Io bar forresten kløv til og fra der vi fiska. Han bar handduker og to pakker med pølser!
Flere bilder på hjemmesida.

søndag 7. juni 2009

Klikkertrenerkurs i helga

Har vært i Trondheim i helgen og vært på 3 samling på klikkertrenerkurset. Kjørte tidlig lørdag morgen og var på landbrukskolen før 10. Hadde tenkt å natte over i bilen, men fikk natte over på gammelhybelen til broren min. På kurset trente vi på stimuluskontroll og hold fast. Lærte hvordan vi skulle legge på kommandoer, få gode kommandoer, veksle på frivillige atferder og atferder på stimuluskontroll (kommando), og hvordan vi kunne ha begge deler uten at det ble konflikt i situasjoner der man ikke ville ha frivillige atferder. Samtidig som man ikke mister den kreative hunden, slik at den ikke blir passiv. Kjempenyttig for oss. Jeg har "lagt vekk" mye av de frivillige atferdene, pga at jeg var redd for at de skulle komme under konkurranse. Fikk en aha-opplevelse denne helga! Io og jeg begynte å shape inn kjegla, kom ikke så langt, men en begynnelse iværtfall! Vi trente på å hold apporten. Synes dette er vanskelig, da vi ikke kommer noe særlig videre enn å holde 1 sekund uten å tygge. Men det trengs vel mer trening til, før vi kommer videre... Videre trente vi på å veksle mellom frivillige sitt og sitt på kommando, stimuluskontroll på sitt opp fra dekk i utgangsstilling og stå. Io var veldig flink denne gangen! Og var nesten ikke berørt av ei tispe hadde løpetid i den verste tiden! Kjempestolt av hunden min! Fikk mange gode treningstips av de jeg jobbet med og instruktørene. Fikk sett på ulike ekvipasjer og fått mer inspirasjon til å trene mer! Skal legge ut noen bilder og videoer senere en dag. Etter kurset søndagen dro vi for å se på den nye leiligheten til broren min, Anders. Var hjemme på Malm i 7-tiden igjen. Slappa av før mandagen kommer.

torsdag 4. juni 2009

Pusle heim og trene





Etter jobben idag fikk jeg servert koteletter til middag av min kjære samboer! Må være noen fordeler og ha senvakt! Så heiv jeg meg rundt og støvsugde hele huset før jeg satte meg ned med Canis-bladet. Men hadde ikke ro i rumpa, så vi gikk ut å skrudde sammen hagebordet vi har kjøpt og trente Io. Vi trente på stimuluskontroll på sitt, dekk og på plass. Trente litt på hold fast, men det er sååå vanskelig! Vi tok en del bilder også, etter børsting. Må vel til med litt barbering igjen snart.