Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

onsdag 21. oktober 2009

Barbering



Barbert snute og labba på Alfa idag. Nytta på å kløpp litt ut i finveret.

søndag 18. oktober 2009

Barndåp og Alfa 3 mnd idag


Søndagen har vi tilbrakt i barndåp. Vi har hjulpet til på kjøkkenet i selskapet til Lotte Kornelia og Kirsti Linnea som er tvillingjentene til Lise og Kent Håvard.

Vi ga de hver sitt hjerteformede smykkeskrin. Jeg scrappa gaveeskene selv.
Nydelie dåpsbarn iværtfall, hjerteknusere!
Torgeir såg seg hag i tvillingvogna deres, den er så stilig! Så den hadde han tinga, så da er det bare og få tvillinger:-S

Alfa 3 måneder idag!

Rampen min fyller 3 mnd idag, tida flyr avsted!
Hun og Io har tilbringt dagen i bilen mens vi var i barndåp. De fikk hver sin tur inn, mens vi ordna sodd og ordna klart, før gjestene kom. Var ellers ute og lufta de. Det går heldigvis veldig bra og ligge i bilen!
Da vi kom hjem fikk de herje fra seg ute i hagen. Torgeir gikk tur med Alfa senere på kvelden.

fredag 16. oktober 2009

Jippi, hundene sovnet en halv meter fra hverandre!

Torgeir og jeg slapper av på sofaen, med hundene nedenfor sofaen!
Det er første gangen Alfa har falt til ro ved siden av Io! Som regel er en av de i buret, før hun faller til ro. Det hele startet med at Io la seg i hjørnet på sofaen. Alfa skulle plage han, men jeg fjernet henne fra han. Da foreslo hun dekk, så jeg belønnet det. Begge fikk for å ligge i ro nedenfor meg. Etter hvert sovnet Alfa like ved Io! Da Io skulle strekke på hodet, kom han helt borti Alfa uten at hun spratt opp og hoppa på han. Han flytte hodet igjen og klødde seg på hodet, da hårene til Alfa kilte hårene hans.
Ellers har Io og jeg hatt ei økt ute på plena mens Alfa sov i buret sitt tidligere idag. Da trente vi hopp over hinder med sitt, og denne øvelsen begynner og bli bra. De første gangene hopper han over, og kommer tilbake på direkten, men satte han på den ene siden og gikk så på den andre siden og ba han hoppe på plass. Da husket han sitten.
Prøvde deretter kjegla, men denne har godt litt i glemmeboka. Fikk da frisket opp litt, men han har ikke særlig stor fart ut til kjegla:-(
Prøvde deretter apportering. Denne blir bare bedre og bedre. Litte-bitt tygging, men ellers gjør han alt han skal!
Henta ut Alfa og pakka ut den lille tunnellen våres. Begge gikk og tusla litt rundt omkring, før hun tusla inni og kom ut i andre enden før jeg i det hele tatt hadde tenkt å starte treningen. Hadde selvfølgelig klikkeren på hånda, så jeg fikk belønna dette! Io våknet og ville også være med på dette. Så de sprang igjennom tunnellen sammen og hver for seg. Jeg stod bare på siden og holdt styr på riktig klikker og belønningen:-)
Alfa måtte sjekke om det var andre ting denne plastdingsen kunne brukes til. Så hun beit på den, lente seg på den (hun er fæl til å lene seg inntil ting, akkurat som katter gjør!) slik at den trilla unna henne og hun hoppa oppå den. Raptusen min!
Io har forresten funnet ut at når Alfa stjeler ting, skal han ta det fra henne. Ikke for å levere det tilbake til meg, men for å erte Alfa! Alfa fant en hanske inni bua, som hun stakk av med. Og Io etter. Tok ikke lang tid før han hadde tatt den fra henne, og styrtet avgårde med den. Ekstra arti med en flyg forbanna Alfa etter seg! Det er jo en god stund siden han drev på med stjeling, men nå er det tydeligvis "lov" igjen, under påskudd om at det var "hennes ide"!
Igår tok han fra henne den ene tøva-tøffelen min. Den er hun helt gal etter, og tar de tvert jeg er et ærend inne på badet. Io tar den fra henne og tar den med seg oppi kørga si, som er snudd, slik at hun blir stoppet av den høye kanten. Først erter han henne med den, for så å legge den utenfor hennes rekkevidde i kørga. Mens jeg trodde at der lå den trygt...
Men nei da; Io la seg til å tygge på den, og han har mye kraftigere tenner enn Alfa, så han får den sund! Luringen min!
Beklager at det blir lite bilder, blir bare sånn av og til!

torsdag 15. oktober 2009

Øsende pøsende regnvær!

I ettermiddag kom regnet tilbake, har vært finvær i flere dager nå!
Veide Io og Alfa på Steinkjer dyreklinikk før valpekurset.
Io veide dessverre ikke mer enn 22 kg (har tatt av mye pels nå altså, men det veier jo ikke så mye!). Sist jeg veide han veide han 23, og hadde da lagt på seg. Men hadde håpet han hadde gått opp og ikke ned:-(
Alfa veide 7,5 kg.
Dro deretter på banen på Steinkjer og forberedte kveldens valpekurs. Ikveld gikk vi igjennom innkalling og å gå pent i bånd. Vi gjorde oss unna ute, før vi gikk inn og tok en teoribit om utviklingsfasene, forskjellige typer bjeffing og forbudsord.
Brukte Alfa som demo-hund for å vise innlæring av forbudsord. Hun hadde jo prøvd dette før, og skulle da aldeles ikke gå på den en gang til!
Som de fleste, som kjenner meg, driver jeg ikke med fysisk avstaffelse angående hund, så hun var da ikke redd for å bli straffet (min "nei" betyr altså "stopp, med det du gjør og finn på noe annet"). Men hun satte seg og venta og ville ikke ta godbiten selv om jeg ga henne lov. Hadde jeg sagt nei, så mente jeg vel det da! Komisk! Siden hun ikke alltid bryr seg om å høre etter nei hjemme;-)
Da vi var ferdig for kvelden og skulle gå til bilen, var det fyrverkeri på himmelen. Det var i anledning åpninga av Amfi Steinkjer som ble feira. Så da har Alfa blitt miljøtrent på det også! Det er jo bedre hun får oppleve det før fylte 3 mnd enn i desember, når hun har blitt over 5 mnd! Hun satte seg på den klissvåte bakken og kikka forunderlig på alt lyset og alle smellene.

Targetstick, dekk og diverse..

Io har no finpussa litt på sveisen. Har kjøpt nytt skjær til maskina, så det gikk så det suste. Han ble tynn og liten da, gutten!
Ellers trener jeg litt med begge hundene i pausene fra studiene. Har begynt å si dekk samtidig som Alfa legger seg. Hun foreslår dekk inne, men ikke ute enda.
Prøvde såvidt targetsticken med henne, men var for rask i timingen min, så det ble masse biting istedet for dytting med snuten:-( Hun putter jo alt inni munnen for tiden, så jeg tror vi venter litt med den. Hun ble veldig frustrert da jeg prøvde og vente henne ut, slik at hun kanskje dyttet snuten borti, men da kom det bare mer biting (selvsagt siden hun fikk noen forsterkninger for det) og så kom labber og sitt og dekk:-)
Det har gått mange dager siden vi har hatt noe uhell inne nå. Så vi håper hun begynner og bli husrein omsider.
Igår gikk vi tur oppover veien, og vi traff mange på veien, som Alfa fikk hilse på. 3 damer som gikk etter veien og 2 damer som stoppa og ville hilse på.
Så var hundene hjemme alene mens jeg var på butikken. Det gikk veldig bra. Alfa var stuptrøtt etter dusjing og tur.

tirsdag 13. oktober 2009

Miljøtrening på Steinkjer

Tok med Alfa og Io på miljøtrening på Steinkjer ikveld. Alfa er helt rå! Hun skal trene trene trene! Hele tida, og følger jeg ikke med, så bjeffer hun og hopper rundt. Ikke snakk om at hun skal ha pause. Andre hunder er interessante ei lita stund, men hun søker fort til meg igjen. Ble to turer ut på hver.
Io fikk trent fri ved foten innimellom alle de fremmede hundene. Det gikk kjempebra, lenge siden han har vært så gira på å trene! Iværtfall ute blandt så mange hunder! Og stod jeg og prata med folk, satte han seg ned og tok det med ro.
Han hilste på Alva, en bearded-valp som har vært på valpekurs hos meg. Hun var gira på å leke, og det hadde Io også lyst til, men han tok ikke av, som det hender han gjør.
Skikkelig fornøyd med begge to idag, gullbarna mine!

lørdag 10. oktober 2009

Høsttur på Hørdin



Vi tok med oss begge hundene og dro på hytta til Marthe og Marius på Hørdin. Andreas, broren til Marthe, var også der. Og Lanber selvfølgelig. Hundene gikk godt overens, Io og Lanber sprang og sprang, mens Alfa prøvde og følge etter.
Torgeir tok seg en prøvetur i kajakken til Andreas, var på nippe han fikk seg en dukkert:-D
Vi satt inne og snopa litt før vi hoppa oppi stampen. Kjempeherlig i den friske fjellufta. Hundene leika seg og hadde det kjempearti! Alfa sovna tvert da hun la seg i buret inni hytta.
Gutta laga gryterett som vi fikk servert etter stampinga. Deretter dro de og hjalp noen i "havsnød", de fikk ikke start på motorbåten. Så dro vi hjem i skumringstimen. Helt klårt og stille på Hørdin, nyyyydelig var det! Io hadde på seg fleecedressen og regndressen, så han lå på pleddet og duppet av på tur hjem;-) Alfa hadde poncho på seg, pledd rundt seg og la halvveis inni jakken min. For det var veldig kaldt og kjøre båt ikveld, minusgrader og det hele.

fredag 9. oktober 2009

Rolig dag

Kos i senga si!
Arti med koppkost! Sjølstjelte leker er best!

Nam, godbiter! Reklame for Treningsgodbitene de selger på Handlers!
Idag har vi bare vært hjemme. Matmor har prøvd og fått gjort litt innimellom slagene. Men etter å ha prøvd å få legekontoret til å forstå at jeg ikke betaler for en legetime jeg ikke har bestilt, mistet jeg mye av humøret! Makan til service! NOT!
Hundene har vært ute og lekt i hagen og så har vi trent dekk i ulike former. Alfa tilbyr nå frivillige dekk når jeg venter henne ut. Belønner henne for kontakt og sitt, før jeg venter litt, så dekker hun ned pang i gulvet. De fleste er rette også, ikke på skinka. Kaster så en godbit på gulvet og sier hversegod, før vi prøver på nytt igjen. Så fikk Io ut av buret, men Alfa måtte i buret mens vi trente. Med Io trente jeg først frivillige dekk i front av meg, så frivillige dekk mens jeg gikk baklengs, for så å kommandere dekk mens jeg rygga. Gjorde det samme med fri ved foten også.
Ellers har de ligget litt i buret hver sin gang. Alfa bruker lang tid før hun slår seg til ro utenfor buret, men det ble da til slutt. Da sovnet hun i kørga til Io.
Senere på dagen hang Alfa i gardinene igjen, og da jeg ropte på henne og roste henne for at hun reagert og gikk bort i fra gardinene, foreslo hun at vi skulle trene dekk igjen:-) Roste henne for forslaget da, men hadde ikke noe snacks tilgjengelig akkurat da. Hun er så søt når jeg roser henne, da legger hun høyre øre litt tilbake.
Ellers har jeg børsta både Io og Alfa. Tror jeg skal barbere ned Io på søndag, finner nye tovedotter rundt omkring på kroppen hans hele tiden. Gidder rett og slett ikke å børste han hver dag, så da klipper jeg han heller ned. Får heller kle på han når det blir kaldt utover vinteren. Det blir jo bare verre og verre å holde tovene unna når det blir snø! Og vi gidder ikke å sitte inne, bare for at pelsen ikke skal tove seg!!! For det gjør den når den blir våt flere ganger per dag!
Han kommer til å bli litt rar med det samme, men det er vanesak. Det vokser da ut igjen.
Da Alfa skulle opp på bordet senere, kom Io også og hoppa opp på bordet. Men han måtte pent gå ned igjen. Alfa ble børsta, liksomklipt klør på og pussa de små tannebissene sine. Hun er faktisk ganske rolig oppå bordet, tro det eller ei!
Hun har ikke blitt husrein enda, noen dager går det veldig bra, mens andre dager har vi noen uhell igjen. Synes vi er mange ganger ute, men likevel blir det noen dammer inne. Tror hun blir litt stress av og til, så hun bare må plutselig. Følger med henne og tar henne med ut hver gang hun går mot gangen (og etter soving, spising, leking, osv). Men det blir vel. Hun er jo av en helt annen støpning enn Io, så jeg kan ikke sammeligne de to. Io syns jeg å huske var husrein etter 2 uker!

tirsdag 6. oktober 2009

Diverse videosnutta

Io og Alfa leike me pølsa. Io e snill og hensynsfull av og t;-)
Alfa pipe med ball'n sin.
Innendørs leik med pølsa. Io har forskjellige teknikka for å bli kvitt Alfa.

mandag 5. oktober 2009

Alfa hi verri å miljøtrena og blitt introdusert for dekk

Idag va vi nede på Sanna og tusla litt omkring der. Alfa e litt skeptisk til trafikken, så vi måtte kikke litt på den. Traff Tove der også, og det var stas.
Ellers har jeg prøvd litt dekk idag. Hun legger seg sjelden frivillig anna enn når hun tryner eller ligger og tygger bein, så jeg tok den vanlige lokkemetoden med godbit i handa. Hun satte seg villig ned og fikk noen belønninger for det. Førte så hånda ned på gulvet og hun ble sittende og kikke og spekulere på hva i allverden var det jeg ville. Etter litt tid så sklei hun ned i liggende, gulvet var da så glatt! Da ble det ros og godbit. Kasta deretter en godbit bortover gulvet og sa hversågod. Hun spratt opp og innkasserte den. Kom så og satte seg igjen. Gjentok føringa med hånda en del ganger, før jeg droppa den og venta henne ut. Først satte hun seg, og så LA HUN SEG FRIVILLIG uten hjelpa! Kjempeartig!
I kveld skal vi treffe Tove og Foxy for å trene spor og id-spor med Io. Da skal Alfa også få prøve seg på sitt aller første spor! Spennende.