Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

søndag 28. februar 2010

Tur på Hørdin og sportrening.


Moss og Zeb koser seg i sola.


Io og Alfa koser seg i soveposene sine. De legger seg aldri ned i snøen for å slappe av, det blir for kaldt og vått. Så de putter jeg i hver sin pose (Jægerens hvilepose) for å holde varmen, dessuten tiner snøklompene på de også når de ligg slik. Litt tjon og få de nedi posene, men det gikk bare man bruker list og ikke tvang! Med litt pølse lå de i posene sine på ett blunk!

Torgeir grille pølse i solsteiken;-) Nei da, på bålet. Winerpølse (utsolgt for grillpølse) og pinnebrød i rundt!

Oppskrift på superdupert pinnebrød:
4 dl mel
1/2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
2 ss smør
1,5 dl vann
Evt. ost, pizzakrydder og oregano.

Putt deigen i en pose og putt den i sekken. Rull ei tynn pølse med deig (deigen hever seg mye!) rundt pølsa. Lurt å steke pølsa litt før man har på deigen, ellers blir ikke pølsa stekt. Lurt å bruke bakepulver istedet for gjær (bedre for magen om deigen er litt rå).

Vi gikk til hytta til mormora til Torgeir, med hvert sitt tospann. Litt klabb og babb når alle 4 skulle snuse på samme stedet og gikk inn i hverandres bånd, men det gikk utrolig bra til tross.
Av 16 sokker var det med hele 14 stk hjem igjen! Ikke verst til å ha labbet i masse dypsnø!


Alfa prøver seg på et spor som jeg har lagt. Hun satte ikke nesa nedi sporet med en gang, men skjønte da tegninga etter hvert. Korte spor med pølse i. Det siste sporet hun gikk, var veldig bra.
Takk til Tove som tok bilder:-)


Io trente vinkler. Her går han ut av sporet og forbi vinkelen. Han gikk forbi en del av vinklene, mens noen gikk han helt perfekt! Disse sporene hadde Tove lagt ut.


Her får Io sin nye, rosae gris som belønning. Det var stas!

Så hundene (og jeg da) fikk mange timer med frisk med frisk luft og trening idag! De ligger som noen slakt rundt om på stua og sover dyp! Mista ett potetgullflak nedpå Io, og han merka ingenting:-)

lørdag 27. februar 2010

Det lille hundespannet mitt

Photobucket

Mens Torgeir dro til Sprova for å snekkere garasje, dro hundene og jeg på skitur på Hørdin.
Knallsol og herlig føre! Det var masse biler, men fikk da parkert. Hundene var ivrige og skjønte hva som skulle skje; sele og sokker på og skiene var med!
De la ivei og vi fikk god skuv utover isen. Kjørte forbi en del folk som pussig nok gikk uten hund;-) Vi fikk trent passeringer og det gikk uten problemer. Alfa syntes det var litt skummelt med disse skiløperne med store sekker på ryggen, det har hun aldri sett før.
Ble ett fall da; jeg slapp hundene i en bratt nedoverbakke som førte ned fra land, ned på isen igjen. De stod å snusa på noe, så de fikk ikke med seg at jeg rennte ned uten de. Og da de oppdaget det, satte de i firsprang etter, og kom til meg med hanefoten på hver side av meg. Dermed fikk jeg slått beina unna og jeg gikk på rumpa så det sang! Sikkert et urkomisk syn, men tror heldivis ingen så oss;-)


Photobucket


Det stoppet et par og hilste på oss, de skulle kjøpe seg aprikos storpuddelvalp snart. Hyggelig å slå av en puddelprat!!! Tror ikke de vil angre på det valget:-)

Vel hjemme fikset jeg hullet i hundegården. Alfa greide og krype igjennom et lite hull i gjerdet og smatt under trappa vi har på inngangspartiet. Så nå kan de oppholde seg i litt i hundegården igjen, så Alfa får vent seg på det til våren kommer. Håper det blir bedre temperaturer fremover, så de kan være mer der. Tør ikke å la de være der sammen mens de er hjemme alene, for jeg vet jo ikke når Alfa får sin første løpetid:-) Greit å vente til den er kommet og gått!

Ellers av nytt; Pajero'n er nå på verksted på Steinkjer og får etterhvert reparert en lekasje, et hjullager og ryggelyset som kommer på i fjerdegiret! Satser på at den blir ferdig innen neste helg! Vet ikke, men HÅPER!

Ha en fortsatt fin helg og legg gjerne igjen en kommentar:-)
Da blir vi veldig glad!

torsdag 25. februar 2010

Interessante tråder på Canis:-)

Her er en tråd der det diskuteres hva man kan belønne hunden med om man ikke vil bruke godbiter/leke. Og om man velger å ikke bruke belønning i det heletatt:-)
Tråd for anti-pølsetanter:-)

Her er også en kjekk forklaring av diverse myter rundt klikkertrening, positiv trening og tradisjonell trening:
Myter om ulike treningsmetoder!

onsdag 24. februar 2010

Frossen og trøtt for tiden!

I ettermiddag har temperaturen steget til BARE -4 grader! Igår var den nede i -26, og så kaldt tror jeg aldri at jeg har opplevde før! Derfor har blitt lite utetid på hundene, og jeg har vært frossen og trøtt etter arbeid. Har blitt mange dupper på sofaen under pleddet, men det er utrolig hvor avslappet hundene er fordi. Lite energioverskudd må jo ut, men det går veldig bra til at det er 3 hunder i hus.
Igår fikk de hver sine bein, og lå og tygget på de. Alfa skal riktignok ta fra beinene til Io og Moss innimellom, men vi passer på og tar de fra henne igjen. Moss gikk og la seg med beinet sammen med Io i kørga hans, utrolig søtt der de lå! Venta på at Io skulle forsvare beinet og kørga si, men det gikk bra.
Det var veldig stas å få bein igjen, da det er en stund siden de har fått det. Hadde også pølsesøk med alle 3. Lot de vente på kjøkkenet, mens jeg gjemte pølsebiter rundt omkring, og slapp de løs etterpå. Dette krevde hurtig nesearbeid, om det skulle bli noe på de!

Trener nå på å sitte og vente på maten og på å slippe ut døra. Har ikke vært så nøye med dette da jeg hadde bare Io, men nå som det er 3 hunder i hus, er vi nødt til å litt orden.
Io kastet seg heller ikke over maten tidligere da jeg tørrforte han, men nå hiver han seg over maten! Alfa skjønte ikke helt dette med å vente på hversegod først, men nå skjønner hun at det ikke blir noe mat før hun sitter rolig på rumpa.
Å få 3 hunder til å vente på at jeg skal kle på meg, før vi skal ut, er heller ikke så lett. Vi har ikke akkurat en stor gang, så 3 viltre hunder mens jeg skal kle på meg er ugunstig! De setter seg eller legger seg, men vi jobber med å strekke tiden litt.

Hadde ei lydighetsøkt og ei økt på stellebordet i kveld (etter duppen min). Med Io trente jeg utgangsstilling, og med karbonadebiter kom han på plass tett inntil meg. Vi trente frivillige atferder og han syntes dette var knall. Alfa trente det samme, og hun snurrer seg veldig ivrig på plass med rompa. Så kaster jeg godbiten litt bortover gulvet, så hun kan komme på plass igjen etterpå.
Trente kjappe neddekker med Io. Han klasket nedpå gulvet, og da var det bare å gå over til å vente på kommando og få like kjappe dekker på kommando, som frivillige.
Alfa trente stimuluskontroll på dekken. 

På stellebordet ble de børstet, klippet klør, nappet ørehår og pussa tenner. Brukte masse godbiter! Har vært litt vel bestemt sist jeg klippet dem og klippet klør, og det fikk jeg igjen for nå! De var tydelig utrygge på bordet, og da blir alt en kamp og ender da i en ond sirkel. Fikk faktisk Io til å sitte rolig mens jeg klippet klørne hans. Han har vært grei før, men når jeg har tviholdt labben hans etter å ha klippet feil noen ganger har han forbundet det vonde med tviholdingen. Ting går ti ganger lettere når man tar det den positive veien! De blir tryggere og slapper da mer av. Må jobbe mer med dette, for å gjøre det enklere både for meg og de. For det er ikke å komme fra at det er endel pelsstell på puddel:-) Og siden de må tilbringe litt tid på stellebordet, vil jeg at det skal være hyggelig og ikke stressende og negativt! Da graver jeg min egen grav!

Pajeroen vår er "stuck" på Stjørdal, siden det ble stopp der pga et hjullager er gåent! Heldigvis hadde pappa bilen sin på Værnes, så han kjørte bak Torgeir da det ble stopp. Må si jeg ble skuffet da han ringt og fortalte dette natt til søndag! NAF skulle kjøre den til Steinkjer enten mandag eller tirsdag, men de har hatt det så travelt i disse iskalde tider! Men nå har de sagt at de skal forsøke å få det gjort imorgen. Det er bra jeg har mulighet til å ha Volvoen enda, ellers hadde ting vært helt håpløst! De må se hva som er gåent, og så kan det hende det må bestilles deler, så det kan ta sin tid! Håper de har delene på lager!!! Begynner og bli litt utålmodig nå!

lørdag 20. februar 2010

Bilda av biskan min

Photobucket

Fine gutten min!


Photobucket

Meg og Alfa.

Photobucket
Det mest staselige, grasiøse hundan i verden!


Photobucket

Alfa 6 1/2 mnd, jan/feb.
Alfa fylt 7 mnd den 18.februar.

Lang ventetid!

Heldigvis har denne uka gått veldig fort! Fikk beskje om at bilen vi skal kjøpe, ble ferdig med girboksskifte på mandagen. Er ikke farlig når man har masse å gjøre, da tar det ikke lang tid til det er helg igjen.
Så Torgeir og pappa er i Kongsberg og henter bilen vår; en sølvfarget Mitsubishi Pajero! Regner ikke med at de er hjemme før i natt, da de skal besøk noen slektninger til Torgeir.

Denne uka har jeg jobbet 4 dager, og på fredagen var det karnevalsfest. Dvs vi har feiret karneval hele uka, så ungene har fått kledd seg ut hver dag, om de ville det.
Temaet for karnevalet var Alf Prøysen, så jeg var katta Baldrian i sangen Marte og Baldrian.
Vi hadde stasjoner vi besøkte med hver vår gruppe der vi laga Bustebartepinn, gikk ruta til Musa i bua, hørte fortelling om Teskjekjerringa og sang Prøysen-viser.
Avsluttet det hele med pølse med brød og makaronisuppe.
Fredagskvelden var vi oppi Ogndalen på elgfest. Der fikk vi servert indrefilet, poteter, saus og soppstuing. Nyyydelig mat. Vi tok tidlig kveld siden Torgeir og pappa dro kl.4 inatt til Værnes og tok 6.10-flyet.
Io og Alfa var på besøk til mamma og pappa mens vi var på elgfest.

Idag har vi hatt inne-dag, da det er -11 og en iiiskald vind! Vi har fyrt i ovna og slappet av. Trente litt på søksbrettet med begge hundene. Alfa fikk bedre forståelse for at hun skulle bruke nesa si PÅ brettet:-) Sist satte hun seg og la seg for å få belønning, men denne gangen hadde hun forstått poenget bedre. Belønningen var skinkeost på tube, og dette hadde ikke Alfa smakt før, så det ble suksess. Byttet boksen litt rundt på brettet, og sjekka at hun snuuuste skikkelig. Det ble litt sleiking, da hun sølte skinkeost rundt omkring. Men etterhvert forsto hun hvilken lukt det gjaldt og kom tilbake på riktig boks igjen og igjen. Og hun snuste tydelig. Måtte passe meg for å ikke belønne sleiking på boksen, men det kom bort etter som jeg ikke belønnet henne da.
Io trente sitt-markering og hadde tispelukt som forstyrrelse i en av boksene. Han testa om det funka og sette seg litt tilfeldig og etter å ha snust på feil boks, men da belønningen uteble på dette, skjerpet han seg og satte seg bare etter å ha funnet riktig lukt.

tirsdag 16. februar 2010

Nytt for og hundegårdtilvenning

Kjøpte annet våtfor enn v&h denne gangen. De hadde ikke v&h lenger, for de hadde gått over til ProPet, noe som skulle være bedre. Mer kjøtt og mindre annet tull. Hundene eeeelsker det i allefall! De har spist tørrfor i noen uker nå, så det smakte ekstra godt med våtfor igjen. Ikke nå magetrøbbel heller, de er heldigvis hardføre slik. Så da blir det kun våtfor fremover.

Måkte fri hundegården for snø igår og hadde hundene med meg nedi den. Alfa er ikke så vant med den, så vi skal begynne å trene litt på å være der. Io bruker den ikke nå på vinterstid, men utover våren vil den bli brukt igjen. Jeg måkte, mens de hadde godbitsøk. Trente også på å hoppe ut og inn i den. Hundegården vår har inngang som krever litt hopping, og det er ikke akkurat Alfa's sterkeste side. Men etter å ha måkt til ei slags trapp, kom hun seg opp og ned.

søndag 14. februar 2010

En typisk søndag...

Startet dagen med å gå en tur med 3 av hundene. Deretter trente vi litt; Io trente innkalling, fri ved foten og fikk leke mye med ballen for idag var han skikkelig flink! Han satte seg nærmere enn igår:-D Tror det har med at jeg ikke jobber med han under kommando, han får jobbe helt frivillig og dermed kommer resultatet! Hadde jeg skulle ha krevd at han kom nærmere i utgangsposisjon, hadde han meldt seg ut. Og det er ikke slik jeg vil trene hund! Jeg driver med lydighet, så lenge hunden synes det er gøy.
Med Alfa trente jeg på å gå inntil henne mens hun satt. Etter jeg hadde gitt henne fri, så kom hun inn på plass av seg selv! Juhu! Etter en pause, så trente vi på å gå et-to skritt med holdt. Og hun har skjønt dette nå! Så ivrig etter å jobbe, vil ikke ha pause eller fri til å tusle litt rundt.

Torgeir dro med scooteren for se an formen på den, men han kom fort hjem igjen og dro med scooteren, for den skulle på service! Mens han drev å rygga til bilen med hengeren og kjørte scooteren oppå hengeren, kom Alfa og søkte kontakt og kom på plass. Jeg belønna dette, mens hun satt fint på plass med full kontakt. La seg etterhvert også. Moro!

Sitter og kikker på ein livsglad engelsk setter bli konstant straffa for at eieren ikke har giddet og lært den å gå i bånd! Tar hunden om og om igjen, kraftige rykk, smekk med båndet og riving i øret. Hunden går fint et lite øyeblikk (demper sinnet til eier), før den begynner og snuse og trekke igjen. Ikke lett å gå fint i et så kort bånd heller! Makan til idioti! Klør etter å gi de en leksjon om slik hundetrening! Ikke så rart at hunden blir ivrig når den er sammen med en annen hund, i tillegg til at det går masse folk og unger sammen med de. Men det er vel ikke noe jeg har noe med...

lørdag 13. februar 2010

Lydighetstrening og maaasse soving!

Ut og trene på gårdsplassen heim idag, med begge to. Nybrøyta og nesten fritt for bila. Knota litt med fri ved foten med Io. Han setter seg jo en halvmeter unna med ved holdtene, fordi han har blitt redd føttene mine! Det hender jeg har vært uheldig og trampet på han mens vi har gått fri ved foten/lineføring, men da har han glemt det igjen ganske fort. Nå virker det som det sitter ganske dypt i han. Han går ganske nærmt meg mens vi går, utenom holdtene. Men han liker ikke at jeg kommer inntil han, når vi skal avslutte en øvelse, og liker ikke å komme i utgangsstilling. Så vi har en stor jobb foran oss, for å få han til å slappe av igjen. Men vi skal ikke stresse med det, da er jeg redd alt faller fra hverandre. Derfor lekte vi mye, og tok noen kjappe økter innimellom.
Så jeg skal ikke melde oss på stevne på Levanger i mars, for det er det nok ikke noen vits i. Fri ved foten går jo igjennom i alle øvelsene, så..
Alfa trente, ironisk nok, utgangsstilling. Hun har nettopp begynt å tilby det frivillig, så mor ble såååå stolt!
Da Io stakk av med leken sin, trente vi på å hoppe inn i bilen. Io kunne bare ha det så godt! Alfa hopper opp med framlabbene, men kommer ikke etter med resten av kroppen. Men det blir vel.
Da jeg avslutta treningsøkta, og lot hundene løpe litt, kom Alfa hele tiden tilbake for å trene mer. Skikkelig artig med en så gira hund! Så vi tok noen "runder" med holdter, der hun skulle sette seg. Dette har hun også begynt å få en forståelse for, selv om de ikke er så beine bestandig. Fikk trent en god del innkallinger også, for hun løp etter Torgeir da han kjørte scooter. Hun tversnudde og kom som ei kule til meg!

Ellers har dagen gått med til mye soving! Hadde tenkt å få gjort litt skolearbeid, men sååå tiltaksløs jeg ble! Jeg sovna på sofaen og sov i flere timer! Håper morgendagen blir litt mer produktiv!

tirsdag 9. februar 2010

Skifter hjemmesideadresse

I løpet av onsdagen-torsdagen vil hjemmesideadressen vår være:

Den gamle adressen vil også fungere, som jeg forstått.


søndag 7. februar 2010

Aktivitets-og motivasjonskurs oppi Selbu og hundekjøring.

Alfa i øver-etasjen og Foxy i under-etasjen.
Hundene og eierne innstallert i leiligheten på Selbutunet.
Aktiviserings- og motiveringskurs med Stig Meier Berg.
Fredag-lørdag, 5.-6. februar.
Teori på fredagskvelden der Stig snakka om treningsfilosofi og hva vi må tenke og ikke tenke;-)
Skikkelige tankevekkere. Mye likt klikkertreningsfilosofiene.

Hero leter etter leken sin under teppe.

Her er vi igang med den praktiske biten.
Vi trente blandt annet fri ved foten, med Doggy-Zen (eller avstandsbelønning, ekstern belønning. Kjært barn har mange navn). Dette vil si at vi skulle gå fri ved foten mot en synlig leke. Dette er for å få hunden til å skjønne at han må gjøre et stykke arbeid før man får belønningen. Og at belønningen ligger synlig, gjør at de må skjerpe seg og høre etter HVA som blir sagt.
Doggy-Zen kommer av Zen-Buddismen der de sier at man må
"oppgi noe på jorden, før man får belønning i himmelen".
Dvs da si gå litt fri ved foten før man får leken sin i belønning.
Her blir leken gjemt under teppet, slik at det blir problemløsning i tillegg. Det syntes Hero var moro!


Her trenes Io i innkalling. Da med etterhvert mange forstyrrelser som må forseres. Dette taklet han veldig fint, selv om farten sank litt. Men måtte jo løpe sikk-sakk imellom tingen! Men han stoppet ikke og sjekket hindrene på veien, men kom rett på plass.

Alfa fikk være med inn i pausen og utforska plattformen. Hun turte ikke å hoppe helt hopp, men det vil vel bli:-)
Hun fikk også trent seg på å gå fint til bilen, og nesten hoppe opp. Mangler bare litt fraspark nå så!


Søndagens tur!
Alfa og Io trakk meg på ski, mens Moss trakk Torgeir på sparken.



Jeg blir veldig glad for kommentarer fra dere som er innom her å kikker!

tirsdag 2. februar 2010

Glemt å legge ut bilde av søtestan!

Io og Moss ligg i samme kørga! Sensasjon, men det forekommer mer og mer! Selv om Io går og bøller med Moss hele tiden!

Skogstur og sparktur




Skogstur på fridagen min igår, 1.februar. Finvær, men kaldt!
Alfa prøvde sokker på for første gang. Det gikk veldig bra.





Fikk ikke til å legge ut videoen her, så da la jeg den på Facebook. Håper koblingen virker. Jeg fikk til å legge ut videoer på den gamle bloggmalen, men ikke her! Noen som vet noe mer om dette???


Uansett, her er noen bilder fra sparkturen ikveld.


Ikke særlig overbevist nei!