Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

mandag 27. september 2010

Ferske skanker levert på døra!

Dette var stas!!!
Min svigerfar kom på døra med disse elgskankene til meg ikveld! Hundene måtte jo ut å få se hva de fikk for noe. Alfa hev seg over de og begynte og slikke og spise på de. Io var mer lunken, siden hun hadde erklært de som sine. Men selv om jeg hadde inn Alfa tok det litt tid før han turte og bite i de. Jeg jazza han opp og slik ble han tøffere, og da jeg skulle plukke opp en til han, så skyndte han seg og stikke av med den før jeg tok den. Er glad for at jeg hadde han i bånd, så han ikke stakk av med den. Nå skal vi gå en del blodspor før sesongen er over!!!


Tok med et bilde i fra gårdsdagens konkurranse. Tove prøvde og ta noen bilder, men sola skein midt imot, så det var ikke så lett.

Io på tur inn med apporten.
Ellers har jeg vært på opplæring i min nye jobb idag! Jeg skal være barne-og ungdomsarbeider/assistent i en bolig til en med heldøgns pleie. Tror dette blir en lærerik og interessant jobb!!! Vet etterhvert hvor stor denne stillingen blir.
  Dette blir i tillegg til 20%-stillingen jeg har i barnehagen.

søndag 26. september 2010

Kl.2.debut

Dro til Stavsøra for å teste ut kl.2-øvelsene idag. Så Foxy i kl.1 først, der det dessverre ikke ble noe opprykk denne gangen heller:-(

Io gikk som nr.3 i kl.2, av fire stykker. Var veldig spent på skjult fører under fellesdekken, da vi ikke har trent dette noe lenge. Ventet at han kom løpende med en gang jeg skritta over gjerde og bak teltet, men det gikk bra. Han peip litt da jeg forsvant. Nabohunden begynte og klø og var urolig, og det var tydeligvis smittsomt, så Io klødde seg også:-) Og deretter reiste seg, helt på tampen. Det var 3 laaaange minutter! Da vi skulle gå tilbake til hundene, sto han lenge og logret før han tuslet bort til den andre hunden for sjekke ut han! Dermed ble det null på den øvelsen. Men alt i alt veldig fornøyd til tross for at han reiste seg. Han kom jo ikke rennende i hælene til mor. Han synes nok det er litt rart og ligge der alene med alle disse fremmede hundene, og bli veldig usikker.

Fri ved foten gikk sånn passe, noe fra meg og litt bak til tider. Endte med 7 på denne øvelsen. Dekk under marsj endte med en ganske sen dekk, han måtte liksom "samle" seg litt før han kom på hva han skulle; 6,5 poeng på denne. Innkalling fra sitt, med stå gikk som ventet. Stor fart inn til meg og liten lyst til og stoppe før han kommer 2 meter unna meg. Dommeren skrøyt av farten da, men synd dette var kl.2 og ikke kl.1;-) 0 endte det med da.
  Stå under marsj ble ødelagt allerede under fri ved foten, han hang etter. 7 for han stoppet jo. Apporteringen gikk helt greit, supert fart ut, men ikke fullt så bra tilbake+han rullet apporten i munnen og somlet med å komme på plass:-) 7 på denne. Resten fikk vi null på for han ville ikke tilbake over hinderet under fritt hopp over hinder med sitt, ikke løpe frem til kjegla eller sitte opp under kontroll på hundene på avstand. Han datt rett og slett ut! Tove sier jeg ikke roste han eller viste at jeg var fornøyd med han på de øvelsene han gjorde, og dermed gidda han ikke mer! Hun har nok mye rett i dette! Jeg ville ikke han skulle hoppe opp i skyene, for jeg var redd han stakk til bilen for å innkassere nøffen sin da. Også ville jeg ha han rolig. Men det var alvor så rolig han ble:-)

Trøsten var at de andre i klassen heller ikke hadde så høyt nivå, noe som dommer Finn Terje Skyrud også kommenterte;-) Dettte er faktisk første gangen vi får 0.premie, for summen ble bare usle 61,5 poeng og FEM smultringer!

Ja, vi har da endelig noe og trene på til neste sesong. Men tror mye ligger i og holde på han inne i ringen. Han snuste ikke noe særlig og ville en stund. Jeg må rett og slett trene mer på rutiner inne i ringen. Jeg setter han fra meg og stryker på han, men det funker dårlig for vår del! Må nok til litt hopp og sprett igjen!
  Dessuten har vi jo ikke kjørt hele det nye programmet på trening engang! Makan til håpløst fører;-)
  Ikke Io sin skyld dette iværtfall! Han må få sjansen til å lære de nye øvelsene godt nok først. Men det beste av alt, var at jeg ikke var så voldsomt nervøs inne i ringen. Jeg visste at dette ikke var så nøye, om ting gikk skjeis. Var ganske spent på fellesdekken, men resten var det ikke så nøye med. Vi kommer sterkere tilbake neste sommer/høst:-)

Jeg trøster meg også med at jeg går verken med hendene nedi treningsvesten eller tvinner fingre for og late som om jeg har en godbit mellom de!

torsdag 23. september 2010

Steinkjerutstillingas beste LP-hund!!!

På skalkfesten etter Steinkjerutstillinga, ble Io kåret til Steinkjerutstillingas beste lydighetshund!!! Vi fikk derfor ei skål med Belgisk trøffelsjokolade og marsmallows:-) Tenkte jeg skulle da bilde av Io og premien, men snopet ble raskt åpna idag etter middag;-)

Vi fikk trent litt før festen, i regnet; fellesdekk med skjult fører, avstand og innkalling med stå. Blir spennende og se hva som sitter og ikke, på konkurransen på søndag! Vi har meldt på kl.2 på Stavsøra. Dommer er Finn Terje Skyrud. Han var dommeren vi debuterte for i fjor.
  Vi meldte på for og se hva som funker og ikke, så vi får en viss pekepinn på hva vi skal trene på i vinter. Fordi om ting fungerer på trening, er det aldeles ikke sikkert at det fungerer på konkurranse. Uansett er han arti og trene med, så da får det bære eller briste! Tar ikke det så veldig høytidelig, regner ikke med at vi scorer så høyt egentlig! Hovedmålet med turen er at Foxy skal få opprykket før vinteren setter inn;-)

mandag 20. september 2010

Rypeapportering og lydighetstrening

Fikk tak i rype idag! Dro hjem og viste den frem til hundene. De syntes den var litt skummel der den hang og dinglet, men da jeg kastet den bortover plena styrtet Alfa etter og løp av gårde med den. Runde på runde, med noen nappepauser. Io var ikke så interessert, siden Alfa var overivrig. Men da jeg la den fra meg på vedstabelen, mens jeg og Alfa var inne og satte potetene til koking, satt han like nedenfor og ventet på rypa. Ville ikke bære den da.

Traff Tove og Foxy for LP-gjennomkjøring nede på NTE-parkeringa. Fellesdekk med mye lyd på Io, men han lå! Resten var ganske brukbart! Noe småplukk er det jo, men han ELSKER og jobbe, og det er hovedsaken! Foxy gikk igjennom sitt program og mye bra her! Særlig lineføringa og fri ved foten!!!
  Dro fram rypa igjen, da de var en og en ut i gangen. Nå var ikke Alfa så voldsomt interessert, men Io derimot bar den. Løp unna meg, slik at jeg ikke skulle ta den i fra han. Så dette tror jeg blir bra, bare han er interessert i den. Skal ikke bli noe problem og få han til å komme tilbake med den etterhvert. Ble dessverre ikke noe bilde av han, siden han løp unna oss. Skal prøve og laste opp filmsnutten vi fikk tatt av han etter hvert.

lørdag 18. september 2010

Fuglejakt

Tove og Scott på tur opp Sandvassheia og til Kinnkjærklumpen.


Utsikten ned til Hørdin, halvveis opp.



Io titter på utsikten.

Fikk være med Tove og gordon setteren "hennes" på jakttur idag. Jeg hadde med Io, for å se om han reagerte på fugl. Vi gikk opp til Kinnkjærklompen og videre inn over Sandvassheia. Scott tok stand og hadde tydeligvis funnet fugl i et kratt. Tove gikk etter og vi ventet nedenfor. Der var det 5-6 ryper som flaug opp, Tove skjøt ett skudd, men ingen datt:-( Veldig spennende og se på! Io fikk snuse i krattet der de hadde ligget. Han ble veldig ivrig her. Men tror ikke han skjønte helt hva det var vi drev med. Han fikk løpe "løs" med langline hengende etter seg (han er ikke saurein). Brydde seg lite om hva Scott drev med, og var heller opptatt av og utforske og kikke etter sau. Vi så kun en fugl til, som fløy sin vei. Men til tross for lite fugl, så hadde vi en trivelig tur og jeg har lært masse nytt!!! Dette frister så absolutt til gjentagelse!!!

Får se om Alfa får seg en tur også. Hun var ikke med idag, men var igjen hjemme alene. Hun fikk trent slalåm før vi dro. Hun blir bedre og bedre, så det er skikkelig gøy og trene dette!

onsdag 15. september 2010

Io 3 år og 1 år siden vi henta Alfa

Igår fylte Io 3 år! Herlighet hvor fort tiden flyr! Samtidig er det 1 år siden vi henta hjem Alfa! Dagen innebar Grong-tur til Hilde og Tina Der fikk hundene dra på løpetur på åkeren og springe av seg litt energi. Deretter fikk Tina trent lydighet, Alfa trente slalåm og Io på FVF. Arti å se hva Tina hadde lært seg! Vi kosa oss skikkelig med masse hundetrening. Jeg rørte i fiskesuppa, mens Hilde og Tina fikk instruksjoner på å trene sitt opp:-) Takk for mange fine økter!!!

Dro hjem og snudde, for på kvelden skulle vi på "Eplene i Messehagen". Regne stoppet opp like før forestillingen startet. Og det startet igjen rett før den var over, så det var tima bra! Vil anbefale dere og se den, var skikkelig imponerende!!!

tirsdag 7. september 2010

Misforstått lederskapsteori

Ligger her på sofaen med blærekatarr og kjeder meg, og da begynner skrivelysten komme snikende:-)
Ofte hører jeg at hundefolk har fått "konstruktive tips" som å bedre lederskapet sitt, for da forsvinner alle problemer! Jeg blir så lei meg på deres vegne, at de tror alt skal løse seg av slike lite kunnskapsløse råd! Dessuten blir jeg frustrert over at verden ikke har kommet lenger, men er stuck på 40-50-tallets teorier om denne forslitte myten om lederskap.
  Og da tenker mange; ja, hun driver jo med klikkertrening og har sånn oppdragelse uten grenser! Ja, det må de bare tro! Som kjent er årsaken til fordommer generelt, uvitenhet! Skal ta for meg flere rare utsagn og misforståtte teorier om klikkertrening en annen gang:-)
  Det at vi klikkertrenere har en fraværende oppdragelse på våre hunder er en kjent sak, at mange tror. Det tradisjonelle (de som tror og oppdrar hundene sine ut i fra lederskapsteoriene) ser er at vi ikke brøler, kjefter eller tar i hundene våre i det hele tatt. Dermed tror de ikke at vi har noe kustus på hundene våre. Riktignok kan hundene våre ha noen rare påfunn og er kreative i sin ferd, men det er stort sett uskyldig.

Rådene de har fått er; gå alltid først ut døra, spis alltid før hundene, ikke la de ligge i møblene, alltid hils først på folk, ikke la de trekke i båndet for da tror de at de er sjefen, osv. Det finnes mange flere rare ideer. Det forbauser meg at folk ikke vet hva den egentlige årsaken er til at hunden f.eks vil skynde seg ut døra eller drar i båndet. Grunnen til at hunden kaster seg ut døra er fordi de vil ut. Så enkelt som det! Ikke så rart heller, det er jo der alt det morsomme skjer! Det er ikke hundens feil om du ikke er like gira på å løpe ut! Og så har mennesket lært de at det funker og stå og mase ved døra! Det funka jo, døra åpna seg!
  En annen sak er at det kanskje er litt upraktisk, om man har flere hunder. Derfor lærer jeg mine at de skal enten sitte eller ligge før de får ut, slik at jeg får somlet meg til å ha på meg jakke og sko. Men det er ikke for at jeg skal holde på lederrollen!
  Samme misforståelse når hunden trekker i båndet. Det er jo ikke naturlig for en hund å gå i bånd! Ulven gjorde jo aldri det;-P Mange mennesker tror at hunden automatisk vet hva som forventes av den. Den skal jo oppføre seg som et menneske! Men vi glemmer at det er en hund, som vi må bruke en god del tid og energi på, for å få til å fungere som vi ønsker.
  Mange hunder trekker som gale, fordi de har LÆRT AT DET VIRKER! De kommer seg fram til det de vil bort til; stolper, mennesker, hunder, tisseflekker, dyrespor, osv. VI har lært de at det virker! Derfor må vi snu ting på hodet; trekker du, så kommer du ikke dit du vil! Dermed lærer hunden at å trekke er fånyttig! "Går jeg pent i båndet, kommer jeg kanskje dit jeg vil." Dette er pga at de er smarte individer, de trenes til å gjøre som de vil til sin fordel. MEN det er ikke rangrelatert!!!

Før fikk jo barna ris også. Men vi vet da heldigvis bedre idag. Vi er ikke huleboere som er så primitive at vi må slå, klype eller rykke i båndet for å oppnå det vi vil. Vi er da smartere enn som så! Det bringer oss videre til misforståelsen om rang og klatring av rangsstigen. En sjef/leder/forelder har ansvaret for maten og huset og alt som skal skje med dette. Ser du for deg en hund styrer husholdningen? Gir deg og resten av familien mat og styrer din adgang til husets dører? Selvsagt ikke! Hunden har ikke tommeltotter og får ikke åpnet hermetikk en gang! Hunden innbiller seg ikke at den kan ta over denne rollen. De kan tøye grense, slik som barn gjør. Men det stopper der. Vi er voksne og gjennomskuer slikt, og holde på grensene vi har satt. Men det er fullt mulig uten og ty til aktiv underkastelse osv. Vi styrer slike livsnødvendige goder, og dermed er de prisgitt oss.
  Vi er heller ikke hunder i hundenes øyne. Vi mennesker selvsagt overlagt rollen over våre hunder, siden vi er en overorndet art. Menneskene er smarter og mer inteligente enn hunder, derfor har vi alltid lederrollen! De setter ikke spørsmål ved dette. Og dermed slipper vi å opptre som hunder. Mennesker oppfører seg som mennesker, så får hunden være hund.
  Hunder er noen egennyttig dyr, som gjør alt for å skaffe seg goder. Dvs mat, beste soveplassen, ikke være alene, være mest mulig fri, osv. Dette er ikke rangrelatert, men det faktum at de vil gjøre det som er best for dem selv. De er egoistiske og målrettet, men det er heller ikke relatert til dominans eller trass. Det har med overlevelse og egne fordeler og gjøre.

Likså begrepet dominans; mange tror at hunder som er dominante absolutt skal bølle med andre og dermed er aggressiv. En dominant hund er så selvsikker og trygg på seg selv, at han ikke trenger å utagere mot andre. Men en hund som ikke vet helt hvordan han skal oppføre seg, vil derfor ha behov for å teste seg mot andre hunder og finne sin plass. Slik vil en hund som ikke er trygg på sin leder, stadig teste sine grenser siden lederen ikke er konsekvent. Ja, vi klikkertrenere er også nødt til å være konsekvente! Men med våre metoder får det mindre bivirkninger om vi gjør feil! Hovedpoenget er at man oppdrar, enn om man ikke oppdrar i det hele tatt.
  Her er det snakk om timing. En hund som blir oppdratt med tradisjonelle metoder, vil også lære, det er ikke det jeg sier. Men straffer du i feil tidspunkt (to sekunder for seint) så skjønner ikke hunden hva den ble straffet for. Det klikkertrenere risikerer er at man forsterker noe

Poenget mitt er altså at vi må snu litt på oppfatningen av lederroller går ut på. En god leder går ikke til angrep på sine "undersåtter". Nåtidens ledere delegerer, samarbeider og veileder. Det var kun i "gamle dager" (finnes autoritære ledere i visse u-land enda!) som trenger og bruke virkemidler som straff (klyping, kjefting, truende holdninger, offentlig ydmykelse, latterliggjøring, uthenging, utstøtelse fra resten av gjengen, osv) og torturredskaper (struphalsbånd) i dagens samfunn! Men som sagt, vi er ikke barbarer, men er lure hundetrenere som utnytter at hunden er egennyttige og egoistiske, til vår fordel:-)
 
Jeg må si det står større respekt å få spekkhoggere til å hoppe på kommando, enn å få en lettbelønna hund til å gjøre samme trikset! Det krever mer av den som er trener, og få en spekkhogger til å gjøre slike unyttige ting! Og du ser for deg treneren med struphalsbånd og kjeft trene denne typen kolloss!!! Det krever andre midler. Og atferden blir heller ikke dårligere, selv om man ikke setter krav til denne digre fisken! Den får aldri gjøre feil, for treneren trener ut i fra 80%-regelen. Det vil si at fisken skal gjøre riktig 80 % av gangene, og gjør den flere feil enn som så, er det treneren som må vurdere opplegget sitt! Slik får man atferder stabile! Gjør den ikke riktig får den ikke maten sin, for lederen dens styrer maten:-) Denne lederen gir ikke maten gratis i en skål!

mandag 6. september 2010

Filmsnutt fra agilitykurset


Prøvde meg med en filmsnutt fra agilitykurset med Sportshunder i august, men det gikk ikke. Tror det ble for stor fil:-(
  Har forresten vært på SHK-banen og tatt ei økt sammen med Torhild, Rex og Leo. Io har bare litt smårusk igjen på noen øvelser, så dette blir bra! Jeg gikk i skjul under fellesdekken med Leo, og det gikk veldig bra!!! Io lå, riktignok litt anspent å speidet etter meg, men han lå! Hadde ikke trodd dette skulle gå så glatt. Men Io er veldig gøy og trene med for tiden, så det er bare og smi mens jernet er varmt;-)
  Kjøpte meg ny apportbukk før dagens økt, en ganske stor en (er usikker på tyngde, men kanskje 500-600 gram...). Io liker ikke de jeg har, fordi da må han skråpe nesa si i bakken for å plukke den opp. Men med en skikkelig en, med ordentlige klosser på sidene, gikk det som smurt! I tillegg må han holde hardere, for å bære den støtt:-)

søndag 5. september 2010

Io snart startklar i kl.2...?!

Io med premiene sine!

Dro på LP/agilitytrening idag ettermiddag. Trente Alfa på alle-slalom på en annen plass enn hjemme. Begynner og smalne inn pinnene nå. Kobla på et hopphinder etter slalomen, og det var helt greit.
  Io fikk prøvde seg i kl.2-øvelsene. Tenkte vi skulle se hvor vi var i løypa. Har litt lyst til å få starta i kl.2 før vinteren setter inn. Tove og Foxy skal jo greie opprykke til kl.2 før sesongen er over, så da regner jeg med at vi hiver oss med de! Ble iværtfall positivt overrasket over gutten min idag! Vi tok avstand, fremadsending, apportering, hopp med sitt og dekk under marsj uten problemer idag! Belønna etterpå.

Trente videre en kombinasjon av hopp og møne med agilityhundene. Alfa ble veldig ivrig og spratt rundt, og tok seg noen avstikkere. Dessuten trente noen lydighet like ved, så da måtte hun sjekke hva de holdt på med! Trente videre felt på mønet, med godbitskål nedenfor. Hun bremsa fint opp, og greide og holde bakbena på feltet. 

Io fikk prøve apporten og fremadsendinga igjen, men masse forstyrrelser på alle kanter. Han gjorde det han skulle. Noe småplukk var det jo, men det var ikke hovedsaken. Han slet litt med å hoppe på kommando, på hopp med sitt. Men det er ikke så rart, for nå har terpet på å ikke hoppe for tidlig, og det mens jeg går på siden av. Så vi må trene på å hoppe selvstendig ut fra meg. Vi prøvde også stå under innkalling, men den har vi ikke trent noe på, så her har vi litt igjen. Han er jo vant med at han skal ha full spiker inn til meg:-)
  Fikk hjelp med fellesdekk med skjult fører. Det har vi heller aldri trent på, så det var nytt. Han satte seg opp, for jeg var dum og gjemte meg bak min egen bil (den var størst;-D). La han ned igjen og gikk bak en annen bil, da gikk det greit. Han trodde nok at jeg skulle dra fra han:-( Han lå ikke mer en et halvt minutt, før jeg gikk fram og ga han nøffen. Virker lovende dette her!
  Så det spørs om vi melder på her.

lørdag 4. september 2010

1.premie og 1.plass på Steinkjerutstillinga!

Deltok med Io i kl.1 på Steinkjerutstillinga idag. Det gikk over all forventning!

Hilsing og tannvisning


Fellesdekk i 2 min. Den nærmeste hadde en fin kryp:-)


Fin driv i lineføringa!


Alvor til kontakt! På kanten til sperring:-S


Ferdig! Nå er det tid for belønning!!! Planen om å gå fint bort til bilen gikk i vasken!
Her er poengene:
Tannvisning: 10 poeng x 1
Fellesdekk: 10 poeng x 3
Lineføring: 9 poeng x 2
Fri ved foten: 8 poeng x 4
Dekk fra holdt: 8 poeng x 2
Innkalling: 9 poeng x 2
Stå under marsj: 8 poeng x 3
Fritt hopp over hinder: 7,5 poeng x 2
Helhetsinntrykk: 8 poeng x 1


Dette endte med 1.premie (over 160 poeng) og 1.plass (best av alle i kl.1)!!! 171 poeng av 200 mulige!
SHK endte faktisk med 3 førstepremier i 3 klasser! Gratulerer alle dere andre med opprykk og fine resultater. Og Tove, vi skal virkelig trene til neste prøve, så blir det straks opprykk på dere også!

Var mest bekymra for tannvisninga og fellesdekken, da dette er de øvelsene vi trener minst på. Men de fikk vi mest score på faktisk. Ble overrasket hvor rolig han lå til tross for at vi hadde en ålende hund to hakk bortenfor+at Foxy reiste seg+ei lekker BC-tispe til venstre for han. Litt piping ble det, men minimalt med snusing!
  Får se om jeg legger ut noen filmsnuttene Hilde filmet av de andre øvelsene etterhvert..

Veldig fornøyd med resultatet, når jeg tenker på hvor lite vi har trent LP det siste året! Mulig at det var nøkkelen, og ikke drive terping med den hunden som jeg har. Dessuten har jeg funnet riktig forsterker, Io synes det er veldig moro og få hente nøffen sin i bilen! Dette er det vi har trent på før konkurranse, nemlig at han skal vite at den ligger og venter på han etter endt jobb. Er også fornøyd med at jeg har klart dette uten og sette krav til han. Han har fått belønning for å gjøre riktig, om og om igjen! Da lønner det seg jo og gjøre riktig, og han har ingen grunn til å gjøre feil. Og om han gjør feil, gjør han det ikke med vilje, da er det en grunn til det! Vi hadde det skikkelig moro utpå banen, og da fungerer hunden min. Blir jeg irritert på hunden min, melder han pass. Han må på død og liv ikke ha den leken! Jeg vil ha en hund som ønsker og jobbe for meg, jeg krever ikke at han SKAL jobbe for meg. Jeg må gjøre meg fortjent til respekt, jeg kan ikke kreve det!
  Han har også fått et år til på å modnes mer, og det vistes! Jeg var ikke lenger redd for at han skulle fly av banen om han så noe som virket mer moro! Var litt ops på at han kunne løpe til bilen for å kreve belønningen da, men det gikk greit.
  Ikke brukte vi noen juksetriks i pausene heller, som mange gjør. Som å tvinne fingre, akkurat som de gjør når de deler opp godbiten. Og ikke hadde jeg henda nedi lomma heller.
  Io holdt konsentrasjonen oppe, helt til siste øvelsen med fritt hopp over hinder. Da kom vi veldig nærme publikum, så da var det mye og se på der. Men han hoppet da over hoppet, men fri ved foten var ikke mye og skryte av.

Dommeren var veldig rettferdig og hyggelig. Forklarte ting og var ålreit! Så jeg kommer garantert til å stille til prøve igjen for John Egil Fiksdal!

Tusen takk atter en gang til fotografen min, Hilde! Nydelige bilder og filmsnutter! Hyggelig med heiagjeng og takk til de som backer opp meg før, under og etter start!


Io synes sløyfa var fin! Problemet var bare at den også var fin til å tygge på! Dårlig generalisert hold fast gitt!


Flinke hunden min!!!

Og dermed endte jeg i havet:

Publiserte på Facebook at jeg skulle hoppe på sjø'n om jeg fikk opprykke idag! Og når man offentliggjør slike ting, blir man nødt til å utføre de! Her på brygga på Malm med masse vitner! De kunne opplyse meg om at det var bare 10 grader i vannet idag!

Og takk til Tove som bevitnet og fotograferte at jeg hoppet i sjøen!

torsdag 2. september 2010

Oppvarming til helga

Traff Marit og Max for å trene til Steinkjerutstillinga idag. Vi gikk igjennom tannvisning, lineføring, fri ved foten og stå under marsj uten belønning. Etter å ha gått fint bort til bilen, fikk han belønningen sin. Han gikk kjempebra! Knall kontakt!
  Alfa "hjalp" Max med å være forstyrrelse når han ble kommandert. Var også med å la ut neseprøvene, og tyvsmakte på en;-) Men Max snuste på 2 pinner, før han kom tilbake med den tredje, som var den riktige!
  Til slutt tok vi en fellesdekk. Io peip en gang, men snuste IKKE på gresset:-) Lovte meg at jeg ikke skulle ha noen forhåpninger til denne konkurransen, men så bra som det gikk idag... Men på lørdagen blir mye mer forstyrrelser, så alt kan skje:-/

Dro på banen og trente agility med Alfa. Hun fikk trene på tunnellen og hjulet. Vi repiterte begge hindrene før jeg satte de sammen. Ikke noe problem noen av veien jeg sendte henne. Hadde henne i sitt før startet. Hun tjuvstartet flere ganger, men da stoppet jeg bare opp og gikk til utgangspunktet, og da stoppet hun og kom tilbake.
  Dristet meg til å prøve et fremforbytte før hjulet. Hun misset det en gang, da jeg ikke rakk og komme forbi før hun kom susende. Dermed stod jeg i veien for henne. Men ellers gikk det bra.
  Prøvde og ha litt høyde på selve hjulet. Da hoppet hun på siden eller under. Men når det ikke kom noen belønning, skjønte hun hva som skulle til og hoppet igjennom.

Innimellom øktene med Alfa fikk Io trene fritt hopp over hinder og innkalling. Han har en tendens til å løpe frem og hoppe litt for tidlig etter at vi trente med et høyt hinder. Akkurat som om han må ta mer fart, og det er jo ikke så dumt. Men ikke sååå langt da! Han fikk belønning for å gå fri ved fot frem til hindre, og så stopp for å få belønning der, uten å hoppe. Innkallingen var som alltid, knall.