Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

onsdag 9. mars 2011

Terping på stå og apportering

Tok noen runder på stuegulvet idag. Io trente på å stå i ro samma hva som skjer. Han har en tendens til å ta noen skritt når jeg går bak han, og det må vi ha en slutt på. Kasta kongen i alle retninger rundt han, jeg hoppa og veiva med armer og bein. Han skjønte tegninga ganske fort, hva som lønte seg og betalte seg i lek med kongen. Vi hadde to økter med dette, der vi satte sammen siste del av øvelsen til slutt.

Alfa trente apportering av løsbitt igjen. Først noen runder der hun henta løsbittet som lå ett eller annet sted ved sekken (figurantens sekk;-)) der hun touchet snuten i hånda mi og fikk deretter hversegod til sekken. Tok noen runder med at jeg også kobla på påvisningslina. Da slapp hun bittet flere ganger før hun skjønte at hun måtte og holde det mens jeg klikka på båndet, før hun fikk hversegod.
  Tok også noen økter med sitt og hold i utgangsstilling mens jeg tok på båndet, før hun fikk hversegod og fikk løpe bort til sekken for å hente kongen. I litt balete rekkefølge, men sånn ble det nå:-S
  Til slutt hadde jeg båndet på henne, ga henne løsbittet i det hun kom i utgangsstilling og HUN KOM I UTGANGSSTILLING MED LØSBITTET OG SATTE SEG!!!! Glemte helt og late at jeg nå tok på båndet, ga henne tvert hversegod bort til sekken. Dette var virkelig et gjennombrudd, da hun alltid har spytta ut løsbittet idet hun skal til å sette seg. Hun fikk til dette 3 ganger på rad!!! Da hadde jeg vett nok til å gi meg. Må si jeg er spent på neste økt senere en dag!!!

Alfa har forresten skadet høyre framlabb. Tror det skjedde da vi herja litt igår... Jeg kasta ballen bortover gangen og da kræsja hun med peissettet! Så da må hun ha truffet kanten av det med labben. Hun blødde ikke med en gang etter det, men kan ikke finne en annen forklaring på hva som har skjedd. Jeg var deretter ute med søppla og da jeg kom inn blødde hun som bare det. Hun hadde revet opp svømmehuden mellom tredeputene, ca 1 1/2 cm! Putta gasbind imellom tredeputene, surra labben med elastisk bandasje og hadde på en solid sokk. Heldigvis ga det seg fort å blø. Hun trenger ikke noen sokk eller bandasje nå lenger, hun slikker seg en del, men det starter i allefall ikke å blø igjen. Satser på at det gror fort! Hun halter ingenting og raser rundt som før når hun er ute.

lørdag 5. mars 2011

Deilig med lørdag!

Har endelig fått litt overskudd og lyst til å trene igjen. Har ellers bare vært leketurer eller gåturer på oss, den siste uka. Har dog trent båndgåing da!

Mens brøddeigen hevet seg, fikk de to økter hver. Io prøvde seg på ruta igjen, der jeg tok vekk den høyre, fremste kjegla. Da plasserte han seg fint i mellom de to bakerste kjeglene!
  Alfa trente alle-slalåm; plasserte ikke pinnene helt linjerette idag, men nesten. Hun hadde fint fart, men var rolig nok til at hun tok alle forsøkene riktig! Så i neste økt er det nok bare å øke kriteriene! Hun har fin bevegelse i kroppen når hun "Weaver", tror nok ikke det blir neon jamfot-slalåm på henne nei. Hun padler fint med beina:-)

Io's neste økt dreide seg om innkalling med stå. Yndlingsøvelsen han i kl.1 er jo innkalling fra sitt, så han glemmer fort at det er et stå-moment i kl.2-innkallinga:-S Han har rasende fart og rekker ikke å stoppe opp før han er helt inne foran meg. Kasta ballen, like etter jeg sa stå en gang. Neste gang "trua" jeg bare med å kaste den og han stoppa fint. Tredje gangen testa jeg stå-kommandoen uten å gjøre antydning til å kaste, og han stoppa tvert. Putta ballen deretter i lomma og han huska hva han skulle gjøre. Tok fram ballen først etter han hadde stoppa og kastet den bak han. Sjekka til slutt hele øvelsen, og han hadde fin fart før og etter stoppen.
  Jeg er litt "flau" over å måtte ta i bruk denne lokke-metoden på han, ville helst ha brukt musematta her, men da glemmer han det hele så fort igjen. Musematta er ikke "sterk" nok hos han, og det er nok min egen feil. Ville jo bruke den i ruta-treninga også, men der ble det shaping istedet. Men siden jeg lokker inn stoppen hans, så passer jeg meg vel for å ikke bruke det for lenge, så han blir hjelpeavhengig av den ballen eller håndbevegelsen. Har sett for mange tilfeller av dette! De kaster og kaster over hodet på hunden, slik at det er kun det hunden reagerer på til slutt.

Tok litt ny-innlæring på Alfa innen rundering til slutt. Tok med en sekk med glidelås og gjemte ballen nedi den. Viste henne at den lå nedi der. Tok henne i halsbåndet og la løsbittet oppå sekken. Leide henne med meg 10 meter unna og slapp henne. Hun sprang tvert bort til sekken og tok løsbittet. Tversnudde og løp til meg og toucha håndtarget'en med løsbittet i munnen. Da fikk hun hversegod og vi løp sammen bort til sekken. Der fikk hun ballen og hadde drakamp om den. Dette tok hun lett! La løsbittet forskjellige steder rundt og oppå sekken, prøvde i tillegg at hun skullle sitte i utgangsstilling før hun fikk starte frivillig bort til sekken. Kjempemorsomt!!! Venta også på å si hversegod lengre og lengre, mens hun låste nesa til hånda mi. Så får vi prøve litt på innkomst med løsbittet senere. Hovedsaken er at hun henter det og kommer tilbake med det. Skal prøve og lede henne på plass når hun har blitt sikrere på håndtargeten og så koble på påvisningsline etterhvert. Skal også ta det med en figurant senere, men det hadde vi ikke tilgjengelig nå:-)
  Hadde vært greit og fått inn meldetreningen til vi skal kjøre på med rundering når våren kommer! Til da må vi prøve med litt minirundering og få på plass meldetreninga, selv om vi står fast på innkomsten med løsbittet! Jeg bare vet det vil løsne, bare hun forstår resten, og vi finner en annen tilnærmingsmåte.

Fortsatt god helg til dere som titter innom. Setter stor pris på dere som legger igjen en liten beskje! Gøy og se hvem som er innom og leser!