Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

fredag 29. april 2011

Hundekurs på Namdalseids sommeridyll

Her fra et valpekurs i VHK i 2010. Nadia sjekker ut diverse leker.

Jeg har blitt spurt om å holde et grunnkurs under Sommeridyll på Namdalseid 1.-3.juli.
På hjemmesiden sin skriver de:

"Sommeridyll på Namdalseid er et arrangement som har som målsetting å skape relasjoner mellom folk gjennomkreativ aktivitet. Videre er målet at deltakerene skal få et positivt syn på bygda og føle tilhørighet til stedet"
Et flott tiltak for bygda, må jeg si!
Er det noen som er interessert er det mer info og påmelding på hjemmesiden til Sommeridyll.

tirsdag 26. april 2011

Agilitytrening som ble runderingstrening..

Dro til Steinkjer for å treffe Marie og Elisabeth på banen. Vixen trente bringkobbelmelding, og det gikk så fint at jeg bare måtte prøve med Alfa også. Løsbittet har vi gitt litt opp, siden hun bruker det som leke eller sigar! Det er verre og gjøre sånne sprell med bringkobbelet. Hun kvidde seg litt for å apportere det, for sist hun brukte bringkobbelet satt hun det fast i munnen og fikk panikk da hun ikke fikk spyttet det ut selv (forståelig!). Vet det er et slags juksetriks bl.a i NRH++ for at hunden ikke skal kunne spytte ut bittet før fører hjelper hunden ut med det, men slik juksing driver ikke vi med! Hunden skal læres opp, ikke lures!
  Klikket for at hun i det heletatt tok det i munnen sin og kjørte deretter på med figurant. Elisabeth holdt bittet opp foran henne, og hun tok det, men slapp det flere ganger. Hun skjønte ikke helt at dette skulle apporteres. Elisabeth fikk beskjed om å leke litt med henne, for så og prøve igjen. Jeg tok henne med meg i utgangsstilling og slapp henne. Hun startet selv til fig. og fikk bittet, tenkte seg om og kom til meg med det!!! Kan tro mor var i himmelen da!!! Jeg slang fra meg noen godbiter, men kom på det var jo kongen hun virkelig ville ha, så jeg ropte hversegod og løp bort til figurant Elisabeth.
  Vi kjørte noen repetisjoner og hun kom til og med fint i utgangsstilling, fikk hversegod og løp tvert til figuranten.

Io skulle trene inn ruta på nytt, siden han automatisk søker til ei tilfeldig kjegle (forbanna, unødvendige kjegletreninga!!!). Etter og ha bæsja 3 ganger og vimsa rundt, åkte han i bilen! Nok om det.

Prøvde Alfa i minirundering og meldetrening, men hun vimsa rundt, som til slutt endte med bæsjing (pussig hvor den banen inviterer til bæsjing!). Hun ville ikke ta bittet i denne settingen, så vi kjørte ren flying istedet. Det er jo en stund siden vi har trent, så det var litt greit og få repetert. Så får vi trene litt mer på meldetrening separat, til hun forstår det bedre.

Tok ut Io for et nytt forsøk, men da jaktet han lauv, så da åkte han rett i bilen igjen. Håper han har lært noe idag, selv om han ikke har vært så mye ute på banen;-p

Ble ikke noen bilder denne gangen heller, glemmer det helt når vi trener jeg!!!

mandag 25. april 2011

Vårklippen

Alfa spiser pinne.

Io blander seg inn i pinnespisinga.



Slik så hun ut før dusjing og klipping.

Søskenkjærlighet..!

Nå kommer jeg og tar deg!!
 Idag var det Alfa sin tur. Først dusjing, føning og så barbering og klipping. Barberte snute og labber og klippet selve kroppen kort, slik at hun fikk bukser på beina. Finpussa litt på beina bare. Synes de er pene når de har litt lengre pels på beina.

Etter pelsstellet! Nettere i kroppen og fikk finere proposjoner.

Begge ute på den store steinen vår.

lørdag 23. april 2011

Våren er her!

Nyter våren og Påska på verandaen, ser snøen smelter og er snart heeelt vekk! Satt ute i t-skjorte og kortbukse idag!!!
  Plukking av hundebæsj, raking, gjerdet inn tomta og lesing i sola. Hundene storkoser seg nå som de kan løpe fritt i hagen, Io jakter på flyvende lauv og insekter, mens Alfa undersøker hver en krinkelkrok i hagen. Trener litt på å ligge i ro og slappe av på verandaen, men det er ikke så lett.

Onsdagen traff vi Marie og Elisabeth med deres håpefulle for agility og lydighetstrening på Steinkjerbanen. Herlig og kunne trene på en snøfri bane, som var nesten helt tørr. Vi dro ikke fram alle hindrene, men tunnellen, slalåmen, pølsa og flere hopphinder tok i fram. Den første økta var ikke Alfa videre interessert, hun kunne være med liten stund for så og dette ut. Men det ble bedre etter en pause i bilen. Vi prøvde litt slalåm på fremmed sted, hun tok en del snarveier, så dette må vi trene mer på. Ellers kombinerte vi tunnell og hopphinder. Dessuten må vi trene på å sitte i ro til ny beskjed er gitt, for det er ikke lett!

Io var rimelig treningsvillig etter og ha snust på banen i 10 minutter. Vi kjørte alle kl.2-øvelsene bortsett fra fri ved fot, fellesdekk og ruta i den første økta. Han var rimelig på og mor var veldig fornøyd! Neste økt tok vi fri ved foten, der han var noe høy og spretten i starten, men roet seg ned og gikk nydelig etterhvert. Full konsentrasjon og lite å utsette på den foten.

Tenkte og ta en fellesdekk helt til slutt, men det fristet ikke da det kom noen og gjorde krav på banen.

Det var skikkelig og arti å trene agility igjen, og å trene lydighet uten og være bekymret for at ballene til Io fryser! Takk for økta, Elisabeth og Marie!

onsdag 6. april 2011

Bilder fra appellmerkekurset

Paula og Amelie trener lineføring.

Fin kontakt mellom Randi og Pia.

Pia får leken sin som jackpotbelønning.

Madonna nøler litt før hun legger seg..

..men til slutt la hun seg frivillig og syntes ikke det var så ekkelt lenger. Her venter Tone på at Madonna skal hive seg ned i en frivillig dekk, uten hjelp!
Ble ikke tatt noen bilder av Berit og Kaiza, men det blir! Rex var heller ikke her, men han kommer på neste samling!
Skikkelig flinke folk og hunder, som er motiverte og er veldig ivrige!

fredag 1. april 2011

Alfa til dyrlegen

Lilletuppa mi ble overlykkelig idag da hun, endelig skulle HUN få være med til dyrlegen! Ellers er det jo som kjent Io som tråkker ned dørstokken der, og hun blir blodig fornærma hver gang! Hun har jo fått blitt med inn noen småturer, for å veie seg osv, men det er jo ikke det samme!
Saken er den at analkjertlene hennes var fulle igjen og måtte tømmes. Hun begynte og slikke seg intenst baki rompa igår, og da er det bare og bestille time.
Hun var interessert i det meste der inne og hilste på alle og alt. Spøla seg inn på rommet og syntes det var stas med ei som endelig klappa litt på henne. At hun klemte litt baki rompa, var nå litt ekkelt da, men samtidig veldig godt og få tømt den gugga! Fikk godbit etterpå, og ble ikke fornærma.
Dyrlegen fikk se på labben hennes også, og den så fin ut.
Alfa kunne gjerne ha vært der hele ettermiddagen, for dette var sååå spennende!

Her er noen bilder fra altanlivet vårt:


Bestilte forresten time til HD-røntgen av Alfa da vi var innover idag. Dette skal skje 14.april. Skal bli greit og få det gjort slik jeg vet at hun tåler agilitytreninga. 




Ellers har Alfa begynt og trene inn felt. Dvs to av og to på+nesa ned på ei musematte.
Io trener hopp med sitt og innkalling med stå. Vi trener ikke så masse for tiden, men noen småøkter blir det da innimellom.

Har ellers startet opp Appellmerkekurs igjennom Levanger hundeklubb. Veldig gøy og bli hyra dit!
Vi startet med to timer teori og to timer med praktisk arbeid på den første samlinga.
Det er 5 deltagere og det var en spennende gjeng og jobbe med!
Kjenner jeg selv får mer motivasjon til trening med hundene nå!