Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

Om Io


Io er verdens beste gutt og er min første egne hund.
Født 14.september 2007.
Han kom til meg 10. november i 2007.
Io er en svart storpuddelgutt (kongepuddel).

Io er en rolig og glad gutt på 4 år. Han liker kos og lek, og er med på det meste.
Han er på en måte prøvekluten min på diverse hundesporter, men tror vi har landet på lydighet og spor. Han elsker og bruke nesa si og trener blodspor og ID-spor. I lydighet konkurrerer vi i kl.2.
Bruker han også til å snørekjøre med på vinterstid og sykler på sommers tid.

Io har fått konstatert voksende hjerte og går nå på hjertemedisin. Dette er noe jeg må ta hensyn til, da han ikke kan overanstrenge seg for hardt fysisk. Derfor driver vi mest med spor og lydighet, som ikke er så fysisk anstrengende for han.

Io er en arbeidsglad gutt, når han har tenkt det og ting skjer på hans premisser. Gir jeg han ikke god nok motivasjon, så melder han seg ut og går sine egne veier. Dufter er ofte en utfordring.
Men er han i det rett lune, så er han morsom å trene med! Full av hopp og sprett når jeg belønner han.

Utenom arbeidstiden er han veldig rolig og avbalansert og ha i hus. Han har en god på-og av-knapp!  

Io døde fra oss i 2013. Han fikk hudkreft og hadde svulst i labben, slik at klørne løsnet og falt av. Trodde først det var kloløsning, men en biopsi sa noe annet. Så da var alternativet enten en fot mindre eller avliving. Jeg valgte det siste, siden han hadde så mange andre plager i tillegg.
Han var prøvekluten min i mange hundesporter og var min første klikkertrente hund. Det var han jeg gikk klikkertrenerkurset med og instruktørkurset.
Han er dypt savnet for han var en unik hund. One of a kind!