Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

torsdag 1. april 2010

Spesialsøk

Io tygger hjertemedisin så det knaser! Han tar tabletten med seg, for å holde den unna Alfa. Hun har nemlig også veldig lyst på hjertemedisin! Så det er heldigvis ikke noe problem med å få han til å spise tablettene. Han skal ha 1 tablett 2 ganger daglig, en time før mat.
  Ellers drypper vi ørene på Io mot sopp og betennelse. Dette er ikke noe særlig stas, men han blir da med på badet og lar meg gjøre det. Han rister seg en del rett etter han har fått medisinen i ørene, men merker allerede nå at han ikke rister seg så mye ellers. Og dessuten er det ikke noe mer ørevoks:-)

Idag trente vi spesialsøk; Alfa trente på brettet og Io på romsøk. Alfa skulle søke etter Yellow Label-te, mens Io søkte etter biter av en gammel leke. Med Alfa var poenget og få en bedre søksflyt på brettet, mens med Io trente vi på å søke fra venstre og på ulike høyder.
  Alfa søkte fint til tider, men ble litt frustrert når hun ikke får uttelling på sitt og dekk. Da hun etterhvert forsto at det var brettet som gjaldt, så søkte hun fint. Skiftet på å ha boksen på hjørner og midt på sidene.
  Io søkte på kjøkkenet og på badet, med tre biter utlagt. Alle ble gjemt på venstre side i rommet, slik at han skal starte søket derfra. Da blir det mer system i søket, og når han er vant med å finne ting fra den siden, søker han først og fremst der først. Gjemte både høyt og lavt. Belønna først for at han snuste og pekte med snuten, deretter ventet jeg på at han snuste for så å komme med en sitt-markering. Her prøvde han å sitte før han snuste, men da fikk han ikke belønningen. Han skjønte fort da at han måtte snuse på riktig sted for så og sette seg. Vil jo ikke at han skal foreslå sitt i hytt og vær!
  Siden jeg har lagt mange biter i hans høyde, ble det straks en utfordring da jeg la en bit under matta på badet. Da lette han en god stund før han senket nesa mot gulvet.

1 kommentar:

  1. gøy å lese hvordan andre trener spesialsøk og måten du skriver på med hvordan og hvorfor gjør at eg kan snappe opp ideer :)

    SvarSlett