Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

torsdag 11. januar 2018

Fast føde

Da har jeg kommet tilbake fra Rørvik etter studiesamling der i 3 dager. 
Skal si valpene har vokst mye på de dagene! De har også blitt mye flinkere til å gå. Det er ikke bestandig det går forover, men de stabber seg avgårde. 
Innimellom kommer de seg ut av valpekassen, og da er det hyling og skriking når de havner på en ukjent plass. Så nå har vi ryddet kårkjøkkenet og flyttet ut alt unødvendig rot slik at valpene kan få større tumleplass av og til. 

Idag er de 2 1/2 uke gamle og da er det tid for introdusering av fast føde. Siden det er et såpass stort kull, har vi lest og fått råd om å starte allerede med dette. "Vanlige" kull venter nok litt lengre. 

Så i dag har valpene fått et lite måltid på formiddagen med vom&hundemat og et kveldsmåltid med oppbløtt tørrfor sendt en runde i stavmikser. Begge deler falt i smak, så det er vel bare å øke på mengde og hyppighet i dagene fremover. Er spent på om de fikk for mye, for de var rimelig glupske.


Embla syns det er best å sitte å die de nå.


Her er det oppbløtt tørrfor. Ligner bæsj, men det er no så. Mye klass, men de spiste restene av hverandre etterpå. 



Embla ville også gjerne ha vom!


Begynner å bli trangt om plassen. Her er det vel 10 stykker som spiser, tror jeg. 


Ikke så lett å fine bilder av de nå. Det er heller ikke så lett å finne matfatet. Men det blir vel. 


Her settes en på do. Det er lett å se når de skal bæsje, og prøver vi sette de i dokassen, slik at det skal bli resultater der. Dermed håper vi at de helst vil gjøre fra seg der, siden det lukter tiss og bæsj der. Foreløbig kommer de seg ikke ut og inn selv. Men det er like før nå. Prøver å sette de der når de våkner fra soving og etter spising. Så får vi se om det går i boks. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar