Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

lørdag 20. februar 2010

Lang ventetid!

Heldigvis har denne uka gått veldig fort! Fikk beskje om at bilen vi skal kjøpe, ble ferdig med girboksskifte på mandagen. Er ikke farlig når man har masse å gjøre, da tar det ikke lang tid til det er helg igjen.
Så Torgeir og pappa er i Kongsberg og henter bilen vår; en sølvfarget Mitsubishi Pajero! Regner ikke med at de er hjemme før i natt, da de skal besøk noen slektninger til Torgeir.

Denne uka har jeg jobbet 4 dager, og på fredagen var det karnevalsfest. Dvs vi har feiret karneval hele uka, så ungene har fått kledd seg ut hver dag, om de ville det.
Temaet for karnevalet var Alf Prøysen, så jeg var katta Baldrian i sangen Marte og Baldrian.
Vi hadde stasjoner vi besøkte med hver vår gruppe der vi laga Bustebartepinn, gikk ruta til Musa i bua, hørte fortelling om Teskjekjerringa og sang Prøysen-viser.
Avsluttet det hele med pølse med brød og makaronisuppe.
Fredagskvelden var vi oppi Ogndalen på elgfest. Der fikk vi servert indrefilet, poteter, saus og soppstuing. Nyyydelig mat. Vi tok tidlig kveld siden Torgeir og pappa dro kl.4 inatt til Værnes og tok 6.10-flyet.
Io og Alfa var på besøk til mamma og pappa mens vi var på elgfest.

Idag har vi hatt inne-dag, da det er -11 og en iiiskald vind! Vi har fyrt i ovna og slappet av. Trente litt på søksbrettet med begge hundene. Alfa fikk bedre forståelse for at hun skulle bruke nesa si PÅ brettet:-) Sist satte hun seg og la seg for å få belønning, men denne gangen hadde hun forstått poenget bedre. Belønningen var skinkeost på tube, og dette hadde ikke Alfa smakt før, så det ble suksess. Byttet boksen litt rundt på brettet, og sjekka at hun snuuuste skikkelig. Det ble litt sleiking, da hun sølte skinkeost rundt omkring. Men etterhvert forsto hun hvilken lukt det gjaldt og kom tilbake på riktig boks igjen og igjen. Og hun snuste tydelig. Måtte passe meg for å ikke belønne sleiking på boksen, men det kom bort etter som jeg ikke belønnet henne da.
Io trente sitt-markering og hadde tispelukt som forstyrrelse i en av boksene. Han testa om det funka og sette seg litt tilfeldig og etter å ha snust på feil boks, men da belønningen uteble på dette, skjerpet han seg og satte seg bare etter å ha funnet riktig lukt.

2 kommentarer:

  1. Takk, sitt no å vente på at dæm ska kom heim velberga, ikke nå arti føre!

    SvarSlett