Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

mandag 30. august 2010

Agilitykurs med Sportshunder

Et lite bilda fra Hilde, resten av Hildes bilder (hun tok av Alfa og jeg av Tina) kommer når jeg får de i full oppløsning neste helg:-)
Mange flotte bilder gitt, takk Hilde, du er flink fotograf!!!

Hilde og jeg deltok på helgekurs i agility med sportshunder i helgen. Vi kjørte lørdags morgen fra Malm. Første dagen fikk vi innføring i hinderinnlæring. Fikk masse nye tips om innlæring, føring og hva som måtte videreutvikles. Shape frem rett atferd og deretter øke avstand og komme fra forskjellige vinkler. Gleder meg til å sette igang slalåmtreninga nå!!! Så tørrtrente vi på framforbytter og prøvde dette med en menneskelig hund i et åttetall. Med kun 4 hunder med, så fikk vi mye ut av dagen!

Vi lå et dobbelrom på Sandmoen bed & breakfast med alle tre hundene. Dette gikk kjempebra. Skulle tro at de to kursdeltagerhundene var utslitt etter dagen, men den gang ei! Etter å ha tygd på hver sitt tyggebein og en liten dopp, var de i kjempeslag igjen! Litt herjing ble det, til tross for "nulltoleranse for herjing"... De var så søte, så det endte med at vi satt og humra og filmet de.

Søndagen fortsatte vi med de tre siste hindrene; vippa, hjulet og lengdehoppet. Vi kombinerte etterhvert de hindrene vi trente på dagen før. I tillegg skulle vi gjøre et fremforbytte. Gjett om vi knota!!! Ikke lett altså, men satser på det blir lettere etterhvert! Alfa var jo så kjapp!!!

Vi fikk en gjennomgang av konkurransereglene, klasseinndeling og rutiner før og etter konkurranse. Og det siste vi gjorde var og ha en minikonkurranse! Med 8 hinder i en stor U. Alfa tror jeg endte på sisteplass, for hennes runde tok tid gitt! Vi skulle ha en godbitskål nederst på mønet, for så og løpe ta de siste hindrene. Men Alfa nøyde seg ikke bare med godisen, hun tok lik så godt hele skåla også. Det tok litt tid før hun ga seg! Og så misset hun et hopphinder, i sin ville iver etter og løpe etter meg. Hun tok det på nytt og tok lengdehoppet og tunnellen til slutt. Matmor var storfornøyd!!!
Den lille schnauzeren var den raskeste og tok banen prikkfritt(skal legges til at den hadde gått kurset tidligere;-P)!

Etter endt kurs fikk vi diplom med bilde av hundene våre i aksjon! Og en klikker med logoen til Sportshunder på. I tillegg var det mulighet til å feste armbånd på denne klikkeren.

Tina stuper etter smultringen sin! Gøy!!!

Charlie sjekker om belønningen sin er i farta!

Lille Frøy hopper kvikt igjennom hjulet.
Det frister veldig og ta agilitytrenerkurset deres! 5 av de 7 som deltok sist debuterte i konkurranse etterpå.
Dessuten tror jeg vi må hyre de til å komme opp til klubben vår?!

3 kommentarer:

  1. Jeg syns du skal hyre dem til å holde kurs ja :p Herlige bilder, og det høres ut som det var et bra kurs =)

    SvarSlett
  2. Ja dette var en sinnsykt artig helg! Og lærerik. Har fortsatt litt gnagsår i hodet..! Nå er det bare å sette i gang med treninga for fullt før snøen kommer. Motivasjonen er på topp!!!

    SvarSlett
  3. Elisabeth: Skal nok prøve og få til det i løpet av neste år ja!

    Hilde: No hi æ satt på to pinna t, går kjempefint! Slalomen kan jo fint trenes i snø å! Enkelt og ta me sæ t nye plassa og få den generalisert å da!!! Den ska sitt bra t vår'n kjæm igjen...!

    SvarSlett