Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

søndag 1. august 2010

Runderingskurs med Morten Egtvedt

Io prøve senga mi, mens den blåses opp:-)

Deltok på runderingskurs med Canis i Trondheim, med Morten Egtvedt som instruktør. Vi startet fredagen med litt teori. Jeg dro deretter hjem til Anders, broren min, der vi skulle overnatte. Kjekt å ha en bror i Trondheim når man skal gå kurs!

Lørdagen var vi i Granåsen på en fotballbane. Vi lærte hvordan vi skulle søke i system, dvs løpe mellom 2 figuranter og passere fører på midtlinja; flying:-) Figurantene forflytta seg fremover sammen med fører. Flere av hundene hadde gjort dette før, var artig og se på de som kunne det! Vi fikk også sett kjeding av løsbittmelding, hvordan vi kan kjøre mini-rundering og trene melding.
  Vi kjørte 2 økter hver her. Alfa var vimsete og ikke særlig konsentrert eller motivert:-( Hun var på snuser'n og hadde ikke tenkt å være med på leken. Men hun glimtet da til innimellom. Ble mer futt i henne med leken, men selv da valgte hun bort treningen til fordel for vimsing og snusing. Håper det er løpetid som nærmer seg, som er forklaringen...:-S
  Vi fikk trent oss som figuranter og lærte ulike måter og belønne hundene på. Prøvde både leik og godis. Arti å se hvordan de ulike hundene løste ting!

Alfa leker med Sigrid.

Matmor og instruktøren legg slagplanen for Alfa i neste økt:-)


Mailin glapp kongen og det syntes Alfa var bare gøy. Da kunne vi leke litt på egen hånd, for det er hun veldig flink til:-S Jackpotbelønning til slutt;-)

Etterpå forflytta vi oss opp i skogen. Vi stalla opp hundene litt unna, og tråkka over løypa. Alfa var ikke akkurat i sitt ess der hun trippa rundt kvisthaugene og slet med å komme seg fram. Hun var som å "skuve ei ku":-) Ikke særlig vant med slikt terreng, her må nok matmor ta på seg skylda for å ikke ha miljøtrent godt nok:-( Men det skal være sagt, det var ingen nybegynnerløype akkurat!

Alfa sov veldig godt den natta! Da vi kom hjem var hun snar om å legge seg ned. Var med nød og neppe jeg fikk dradd henne med meg inn i dusjen for å vaske seg litt! Hun fikk ligge litt sammen med meg i senga, før matmor sovna:-) Kjekt med slike previlegier når man er borte;-) Hjemme er slikt strengt forbudt:-(

Søndagen kjørte vi opp til Jonsvatnet og trente på myra nedenfor Nidaros-banen. Her var det mer oversiktlig og lettere og begå seg (iværtfall der det var fast grunn). Noe vått og gjørmete var det, men så lenge underbuksa ikke er våt, så er man ikke gjennomvåt (sitat Mikkel)!

Her har Hanne prøvd og hoppe over den verste gjørme med lite hell:-D Her lærte vi at når man hopper over ei myr, så sykker man enda lengre nedi om man ikke kommer over. Tror den beste taktikken var å løpe over:-S

Men så lenge det var for en god sak, så er det verdt det. Dette var etter ei knall-økt med Lira! Ekte figuranter ofrer alt for ei god runderingsøkt!

Her klatrer Morten opp etter et mislykka kast med leken til Felix:-D
Heldigvis var Alfa mer på nett idag! Hun sprang over myra med vannspruten etter seg. Lekte med figurantene og var ganske utholdende. Litt vimsing ble det, men ikke på langt så mye som førdagen! Selv instruktøren var imponert over frøkna! Hadd for det meste synlige figuranta og brukte litt hjelp på midtlinja med å gå ut et par skritt for å få henne i riktig retning. Prøvde på noen skjulte figuranter, der to (?) gikk sånn brukbart. Vi må nok få mer sving på søket før vi gjemmer figuranter! Også må vi ut å trene på å fyke i ulendt terreng!
  Men vi fikk da trent litt flying, og til og med innkalling til midtlinja. Alfa kom på targethånda hun:-)
Vi har hatt det veldig arti med komiske utsagn som "du gjør som du vil, men det der er veldig dumt". Må si jeg blir imponert over instruktørens bruk av negativ forsterkning;-)





Takk for fotoshootingen Mikkel!!!

Tusen takk til alle som var med på kurset; Morten og Kira, Mikkel og Vida, Mailin og Lira, Hanne og Felix, og Sigrid med Ronja. Og takk til broren min som har holdt tak over hodet vårt og holdt oss med både nachos og taco!!! Jeg er litte bortskjemt:-D

Med dette tok vi innspurten på ferien vår. Mandagmorgen må jeg opp senest kl. halv 6 for barnehagen skal låses opp innen 06.50 :-) Så blir det å gå og vente på telefon om jobbintervju!

3 kommentarer:

  1. Dette hørtes kjempe gøy ut! Skulle gjerne ha vært med på et slikt kurs! :)
    Må en ha gått mye spor-kurs tidligere?

    SvarSlett
  2. He he, det er ikke noe sporing i det heletatt, Vivian. De skal løpe i system, på høyre og venstre side av midtlinjen og søke på overvær. Se Canis-videoen jeg la ut link til på Facebook.

    SvarSlett
  3. Hyggelig at du vil følge bloggen min. Jeg er helt enig, det er synd vi bor så langt unna hverandre slik at vi ikke kan trene rundering sammen: ) Jeg vil også gjerne følge bloggen din.

    SvarSlett