Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

søndag 28. februar 2010

Tur på Hørdin og sportrening.


Moss og Zeb koser seg i sola.


Io og Alfa koser seg i soveposene sine. De legger seg aldri ned i snøen for å slappe av, det blir for kaldt og vått. Så de putter jeg i hver sin pose (Jægerens hvilepose) for å holde varmen, dessuten tiner snøklompene på de også når de ligg slik. Litt tjon og få de nedi posene, men det gikk bare man bruker list og ikke tvang! Med litt pølse lå de i posene sine på ett blunk!

Torgeir grille pølse i solsteiken;-) Nei da, på bålet. Winerpølse (utsolgt for grillpølse) og pinnebrød i rundt!

Oppskrift på superdupert pinnebrød:
4 dl mel
1/2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
2 ss smør
1,5 dl vann
Evt. ost, pizzakrydder og oregano.

Putt deigen i en pose og putt den i sekken. Rull ei tynn pølse med deig (deigen hever seg mye!) rundt pølsa. Lurt å steke pølsa litt før man har på deigen, ellers blir ikke pølsa stekt. Lurt å bruke bakepulver istedet for gjær (bedre for magen om deigen er litt rå).

Vi gikk til hytta til mormora til Torgeir, med hvert sitt tospann. Litt klabb og babb når alle 4 skulle snuse på samme stedet og gikk inn i hverandres bånd, men det gikk utrolig bra til tross.
Av 16 sokker var det med hele 14 stk hjem igjen! Ikke verst til å ha labbet i masse dypsnø!


Alfa prøver seg på et spor som jeg har lagt. Hun satte ikke nesa nedi sporet med en gang, men skjønte da tegninga etter hvert. Korte spor med pølse i. Det siste sporet hun gikk, var veldig bra.
Takk til Tove som tok bilder:-)


Io trente vinkler. Her går han ut av sporet og forbi vinkelen. Han gikk forbi en del av vinklene, mens noen gikk han helt perfekt! Disse sporene hadde Tove lagt ut.


Her får Io sin nye, rosae gris som belønning. Det var stas!

Så hundene (og jeg da) fikk mange timer med frisk med frisk luft og trening idag! De ligger som noen slakt rundt om på stua og sover dyp! Mista ett potetgullflak nedpå Io, og han merka ingenting:-)

2 kommentarer:

  1. I går var nok en herlig dag på Hørddin ja! Tror jentene og jeg skal trille oss en tur i sola om ikke så lenge. Må jo nyte den gule dingsen på himmelen! ;)

    SvarSlett
  2. Ja, den er nok til for å nytes! Bli vel lettvindter å på trilletur snart som snø'n fersvinn å!

    SvarSlett