Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

lørdag 19. februar 2011

Vi driver da på... litt...

Lite blogging for tiden og null fotografering! Litt tamt når det ikke blir bilder med, men jeg får skrive litt kortfattet(?) om hva vi har drevet med i det siste.

Forrige tirsdag var vi på miljøtrening sammen med Hilde og Gråna. Io var pussig nok ganske ivrig etter å trene! Alfa er bestandig ivrig etter å trene. Trente en del stå og kontakt siden det er så kaldt på bakken. Gråna tødde fort opp og tuslet nede på banen. Vi fikk skravlet litt og utvekslet ting og tang.

Forrige torsdag var vi på Inderøya og besøkte Elisabeth, Vixen og Decoy. Der var det en ypperlig treningsplass oppe på låven, i ly for vind og nedbør!!! Hundene fikk 2 økter hver. Io trente innkalling med stå, FVF og ruta. Førstnevnte sjekket vi hvor lå an, kremt.... Han var rimlig høy, glemte og snuse og var på med en gang! Og derav fart og lite brems! Fin FVF, glemte seg bort en gang bare. Fin reaksjon på vendinger og holdter. Pussig nok valgte han det lille plastikkpiggsvinet fremfor Skinneez-ekornet sitt! Lenge siden han hadde sett det! Ruta har vi et lite "problem"; han tror at løsningen er å stille seg bak den høyre, fremste kjegla. Etter å ha klødd seg litt i hodet, tok jeg vekk den kjegla! Da ble det straks bedre! Blir spennende og se hvordan det blir etter å trent mye uten den:-)

Alfa trente apportering av løsbitt. Og huff, sier jeg bare! Hun greier ikke å sette seg med den i munnen, når hun kommer på plass. Den MÅ spyttes ut før den tid! Vanskelig og gjøre to ting samtidig!
  Vi ga opp den, og trente på å hente løsbittet borte hos fig. og komme tilbake til meg. Og det gikk kjempefint! Klikket først for at hun kom mot meg, og deretter for å sette nesa borti hånda mi, med løsbittet i munnen. Så vi får se om vi kan shape det til med håndtargeting...

Ellers har vi vært på skitur sammen med Nina, Cempi og Cuba på Skistadion på Steinkjer, det var vel denne tirsdagen. Vi kjørte først en runde med de svarte; Io og Cuba. Cuba prøvde og sjarmere Io, men han brydde seg fint lite, og greit var det. Føre var sånn passe hardt og det var mange artige bakker. Tror vi kjørte 4 km på den runden vi valgte... Io koste seg veldig og ga full fres i nedoverbakkene også! Sammen med Alfa har han en tendens til å bremse i bakkene og vike unna, men det skjedde ikke idag. Har vært litt bekymret for at farten ble for høy og han ble sliten, men tror det er noe annet...
  Etterpå var det Cempi og Alfa sin tur. Var spent på hvordan Alfa ville være, har bare kjørt på spark alene med hun. Hun var kjempeflink og freste ivei. Hun er bygd for fart! Veldig nysgjerrig på de få som passerte oss og skulle ta de igjen.

Noen dager skjer det veldig lite ang. hundetrening, jeg har jobbet mer enn 100% og har vært sliten til tider. Dette takler de veldig fint og er relativt rolig inne. Løpetiden til Alfa varte i 18 dager og det var godt nok den var over. Hannhundene mistet plutselig interessen og de kunne være i samme rom igjen. Blir spennende og se når neste blir. Greit at hun blør i to uker før hun begynner og stå da:-)

Alfa er ennå ikke ferdigklipt og har diverse tuster stikkende ut her og der. Venter på litt mildere vær, så jeg kan ta resten ute... Men det er mellom -5 og -15 grader, så da hæler jeg ikke å stå ute med slikt. Kunne ha gjort det på badet, men kvier meg for å fli opp etter de etterpå! Det tar så lang tid da. Spørs om vi må ta en versing imorgen kveld... Vi har blitt oppringt av Trønder-Avisa med spørsmål om å stille opp på intervju om "allergivennlige" hunder.

Fortsatt god helg, folkens!

1 kommentar:

  1. Så spennende med TA, da :) Regner med det blir et bra intervju og fine bilder i avisa etterhvert!
    Vi var på skistadion i dag, og det var flotte løyper. Vi fikk bra fart med smørfriski, så vil tro at dere fikk veldig god fart med trekkhunder!

    SvarSlett