Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

mandag 24. januar 2011

Io mister ballene sine

Var hos dyrlegen på kontroll av diverse ikveld. Først av alt var lungene fine igjen!!! Veldig glad for det! Neste sak var øynene; de hadde fått bedre tåreproduksjon nå. På Schrimers-testen hadde han idag 16mm og 17mm. Da han fikk påvist tørre øyne hadde han under 10mm. De putter en papirlappe på øyet, som måler hvor mange mm tåreveske han produserer i løpet av ett minutt. Over 15 mm er normalt. 11-14 mm er på grensen til for lite tåreproduksjon, 10mm er KCS. 0-5mm er svært alvorlig KCS. Så vi skal øke på med mer øyedråper og se på neste kontroll.

Siste sak på lista vår for kvelden var ballene. Da han greier og sleike seg til tross for en diger skjerm, så var de enda ikke helt bra. Dessuten mente hun at den ene ballen var litt for kald og at det var fare for koldbrann! Dermed anbefalte hun kastrering. Vi har vurdert det, men lagt det litt på is siden forsikringen ikke dekker dette. Men nå stiller det seg annerledes, nå som dyrlegen anbefaler det. Så vi bestilte time neste torsdag, for da slipper han å være hjemme alene.

Så han får med seg Alfa's løpetid like før han blir balleløs:-) Blir spennende å se hvordan det blir her i huset når hun står! Er også spent på hvordan Io blir når han blir uten ballene sine!

2 kommentarer:

  1. Hei! ville bare ønske deg og Io lykke til med opperasjonen/inngrepet. Håper har berger seg uten infeksjoner og annet uønsketheter! :)

    SvarSlett
  2. Takk!!! Håper det hele blir ukomplisert! Det blir en litt mer avansert operasjon i og med at han hjerteproblemer, så risikoen er jo der. Men de forbereder seg på det, og regner med det vil gå knirkefritt:-)
    Og de sier at tiden etterpå vil gå greit.

    SvarSlett