Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

torsdag 29. april 2010

Agilitytrening og lydighetstrening

Igår var hundene med å lå i bilen mens jeg var på jobb. Luftet de i pausen min. Da var ungene ute og fikk hilse på hundene. De som ville fikk komme utenfor gjerde og være sammen med oss, mens jeg lufta og trente hundene litt. Kjempeguntig trening å være sammen med en skokk med unger. Det gikk kjempebra. Io øynet en mulighet til å få kos, så han gjorde som katten Io bruker og gjøre da; nemlig og "smyge seg" som en katt mot beina deres. Siden han er litt større enn en katt, og denne gangen var det snakk om barn, så endte det med at han dyttet de over ende. Det gikk veldig bra, de synes det var moro. De satte deretter sjøbein eller sto sammen med meg da vi klappet han. Komisk!!!
  Alfa ble veldig ivrig og bjeffet og hoppet litt, siden ei jente sprang og klappa med hendene, vel viten om at hun ville reagere slik;-) Io viste litt hva han kunne, så vi fikk trent fri ved foten, innkalling og avstandskommandering. Begge hundene fikk trent seg i å sitte stille på plass mens to av barna nærmet seg oss. Tror de sov godt etter denne økta:-)

Dro vi på Steinkjer rett etter jobben for å gjøre noen ærend før lydighetstreninga. Dro også på banen for å prøve noen agilityhindre før treninga. Sendte Io først igjennom pølsa (den flate tunnellen), slik at Alfa skulle følge etter. Og det gjorde hun! Hadde jo ingen til å stå og holde opp enden for oss, så da gjorde vi det på denne måten. Men hun går ikke inn selv enda. Den vanlige tunnellen løp hun nå selv, samme med bommen.
  Introduserte hjulet, lengdehoppet og vippa for henne. Hun prøvde å jukse på hjulet, men skjønte fort at hun bare fikk belønning når hun hoppet riktig. Lengdehoppet var peace-of-cake. Vippa var litt skummel, men taklet det fint, da jeg sakte la vippa ned.

Lydighetstreninga var denne gangen på skytterbanen. Io var med i fellesdekken. Peip litt.
  Alfa trente litt lineføring og sitt og bli. Io trente også lineføring med plutselig fri til å hente belønningen sin i buret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar