Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

tirsdag 13. april 2010

Trening og bilkjøring:-)

"Ny"-bil'n vårres!

Litt større enn den jeg hadde:-)

Her med det nye dobbeltburet i. Det skal snart få stå oppå ei ramme, slik at buret blir løftet opp i taket. Da blir det god plass til diverse under buret.  


Vi har endelig fått heim Pajero'n vi kjøpt 20.februar! Den har stått på verksted nesten hele tiden siden vi kjøpte den! Men fortsatt er ikke alt helt bra. Det er en sånn traktorlyd i den, som ikke skal være der. De har skiftet alle dysene, som de trodde var grunnen til lyden, og den har blitt bedre, men ikke helt bra. Så den skal vel inn noen dager senere, når de har fått undersøkt litt med andre verksted... De visste vist ikke hva som var årsaken. Men det var iværtfall kjekt å få låne den med seg hjem igjen! Jeg har ikke kjørt den ordentlig enda, bare 2 korte småturer.
  Så tross hodepine og hetetokter kjørte vi til Steinkjer, for å hente Caddy'en til Torgeir, og for å trene litt lydighet med hundene. Møtte Nina med Cuba og Cempi, og Brita med Wilma på parkeringsplassen ved Fylkets hus. Io fikk trent FVF, innkalling, stå under marsj, fremadsending og litt apportering. Han gikk mye løs og var veldig flink! Han stakk ikke bort til de andre, selv om han var "omringet" av tisper:-) Veldig bra FVF, super kontakt! Innkallingen ble det litt hopping inn på plass, men da fikk han ikke belønning.
  Fremadsendinga var litt ymse, nølte noen ganger før han sprang bort. Men i alt veldig bra da han konsentrerte seg. Fin fart, topp stå og vi fikk økt avstanden litt, og det med forstyrrelser!!!
  Apporten nektet han og holde mens han satt framfor meg, vet ikke hva som gikk av han... Men da jeg kastet og lot han hente, var han med. Minimalt med tygging, siden jeg overrasket han med å kaste ball på ulike steder på øvelsen. Da måtte han være parat og glemte rent og tygge. Belønnet med nøff-nøffen hans, både den gråe og den rosae, og han kom tilbake med den ene og byttet. Stakk ikke av med de:-)

Alfa trente utgangsstilling. Litt ukonsentrert med fikk han til litt. Mye nytt og følge med på!
  Det som var morsomt var at de begge hoppet inn og ut av buret i den nye bilen. Tidligere har de vært litt skeptisk til den. Men tror "tørrtreningen" vi gjorde med selve buret hjalp!

Har ikke hørt noe om resultatet fra blodprøven til Io enda.

6 kommentarer:

  1. Gratulere me ny bil:) D vart da omsider... Får tru den bli greit ætterkvart

    SvarSlett
  2. Takk:-) Får tru d bli grett ættikvart! Skoilla egentli ha verri på biltur t hælga!

    SvarSlett
  3. Hvor har du fått i det buret? Jeg vil også ha!
    klemmer

    SvarSlett
  4. Bestilt det på www.hundebur.no Det e Variocage-bur. Veldig kjekt og trygt bur! E nødutgang inn imot setan, låsbare døri og justerbart i lengda. Og ikke minst; lydløst! Koste litt da, men da har man et solid og trygt bur i ein evt kræsj!

    SvarSlett
  5. Ja, det er der jeg også har sett på buret og tror nok det må bli ett sånt. Håpet egentlig at det var så bra som jeg trodde og det høres jo sånn ut på deg:)

    SvarSlett
  6. Ja, e hittil fornøgd ja. Har jo itj prøvd å kræsja med d da, men håpe æ slæpp d! Kika på ulike testa dæm jord av buret på YouTube, dæm såg ut t å tøl ein støyt!

    Fann omsider drikkekoppa som æ fikk hengt på i buret å. E jo litt tjukke vægga, men fikk hengt dæm i skilleveggen. Kan ta bilde av dæm seinar ein gång.
    Det va å ein ting som jor at æ væld der buret, pga at d går an å ta ut skilleveggen. Det e 6 skrua som må opp og bærre å ta rett ut.

    SvarSlett