Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

onsdag 7. april 2010

Ettermiddagstrening og bading

Seinvakt på jobben idag, har vært mye ute også denne dagen. Overskyet, men veldig behagelig temperatur! Etter middag gikk vi ut og trente litt lydighet. Først trente vi på å hoppe inn og ut i det nye dobbeltburet. Dette syntes hundene var veldig artig! Vi må jo gjøre det vi kan, før bilen er ferdig på verksted! Så da "kan" de allerede dette når vi omsider får bilen tilbake... Gjenstår og se om de generaliserer buret, når bilen er "tilsatt" settingen:-)
  Benyttet buret samtidig til å oppbevare den hunden jeg ikke trente, samtidig som buret ble brukt til Doggy-Zen (ekstern belønning/avstandsbelønning).
  Trente hopp med Alfa. Nå har sola og regnet endelig avdekket hvor jeg hadde glemt hinderet mitt, så nå ble det endelig hoppetrening! Belønna for at hun hoppa frem og tilbake, der jeg delvis gikk ved siden av henne, til hun etterhvert hoppet selvstendig når jeg stod foran eller bak. Kastet godbiter inn i buret som hun hentet etter hun fikk "hversegod bilen". Hun hoppet inni buret uten at jeg sa det også, men da lå det jo ingen belønning der;-) De kan jo ikke regne med at det alltid ligger noe og venter der, eller at de kan tjuvstarte og stikke til bilen!
  Io trente også hopp, dvs fritt over hinder (kl.1) og hopp med sitt. Han måtte ta seg inn for å ikke stikk å innkassere belønningen før øvelsen var ferdig, men det gikk bra. Han har jo trent mye Doggy-Zen tidligere, men dette var en morsom vri (dvs nytt bur). Før har vi hatt belønningen i ei skål, i sekken eller i tøyburet.
  Alfa trente også sitt og bli, vente på å hoppe inn i buret. Dette var for å trene henne på å ikke tjuvstarte og på å sitte rolig over tid. Hentet nøff-nøffen til Io og tenkte å prøve apporten, med nøffen som ekstern belønning. Trodde han skulle bli så ivrig og oppgira at han glemte å tygge på innsitten, men den gang ei! Han greide ikke en gang å hente apporten!!! Han ble helt ko-ko og sutra bare etter grisen sin. Greide ikke å konsentrere seg om oppgaven, så dette ble for vanskelig. Tok ei framadsending med hopp i lufta før stå'n, før han spøla så voldsomt for å komme inn på plass igjen! Da ble det nøff-nøff på Io! Glad jeg hadde en gris til, så vi kunne bytte litt! Dette gjaldt også Alfa. Io sutra jo maks da Alfa fikk grisen, mens han satt i buret. Og da trigger det henne til å stikke av med leken. Men hun bytta gladelig bort en grå gris mot en rosa, og omvendt. Io derimot foretrakk helst den grå, men kom da omsider inn med den og tok høflig imot den rosa. Leverte ivrig den rosae, for å få den grå:-)

Så ble det bading av Alfa før tv-kvelden begynte! Gleder meg på å handle blåser, istedet for å plages med menneskeføneren jeg bruker, det tar sååååå lang tid! Men hun ble da omsider tørr etter en times tid med føning og børsting! Da er iværtfall gammel skitt borte! Regner med det kommer ny ganske fort igjen, men det får bare være:-) Gårdsplassen er veldig gjørmete for tiden, men håper det tørker opp fort.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar