Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

mandag 19. april 2010

Står og leser Hundesport

Mens jeg idag lagde fiskekaker til middag begynte jeg å lese NKK's blad, Hundesport. Bruker vanligvis bare å bla kjapt igjennom det, siden det er mye uinteressante reklamer, bilder og dall i fra ulike utstillinger osv. Men denne gangen ble jeg stående (!) og lese artikkel etter artikkel!

Noe som for meg blir hyklersk, først en reklame fra Biltema som selger strupehalsbånd og deretter en artikkel om hvor lite gunstig slikt utstyr er i forbindelse med hundetrening! Norsk Kennel Klub i 2010 burde ha sluttet med reklame for slike mishandlingsutstyr!

NKK messer om diverse lover om hundehold og dyrevelferd, mens medlemsbladet deres er tettpakket med ulike innretninger for å skade og mishandle hunden sin! Hva gir du meg???? NKK er den mest diffuse klubben som ikke eier standpunkt for sine meninger og holdninger. De skifter mening oftere enn jeg skifter sokker! De burde ta avstand for slike treningsmetoder, ikke fremme de!

På en side der Gry Løberg skriver en flott artikkel om hundetrening, instruktører og kurs, kommer NKK med endringer i deres etiske retningslinjer for trening av hund. Dette er på tide, vi har tross alt kommet til 2010 og er ikke stuck i 1950! Men det gjenstår og se hvilke PRAKTISKE endringer dette fører med seg. Hva som står skrevet blir ikke alltid gjennomført i praksis. Det er godkjente NKK-instruktører som fortsatt slår hunder på kurs, bruker strupehalsbånd og messer om lederskap og slikt tull. Og disse kommer til og fortsette med det, selv om det kommer nye retningslinjer om etikk i håndtering av hunder! NKK skriver om at treningen skal oppfattes positivt for hunden, og deretter følger det flere diffuse punkter om hvordan hundetrening skal foregå:
  • Vis respekt og gi ros (hvordan defineres respekt? Fungerer BARE ros for å trene en hund?).
  • Ha tålmodighet(?).
  • Treningen skal foregå under humane forhold (tror man må definere HVA humant er).
  • Ta hensyn til hundens forutsetninger både mentalt og fysisk (tror det er få som vet hva hundens forutsetninger er!).
  • Følg dyrevernloven ved bruk av dressurmidler (så reklamerer de for det selv, selv om det er forbudt å bruke det).
Mye diffust her og de har en gjennomgående dobbeltmoral!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar