Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

onsdag 21. april 2010

Trening igår og trening idag:-)

Igår dro vi på miljøtrening på Lerkehaugbanen. Io var på snuser'n, men fikk da trent litt fordi. Etter noen runder i bilen fordi han ikke fulgte med, fant han ut at det var lurt og følge med og trene. Gikk litt lineføring og tok noen utgangsstillinger. Hadde nøff-nøffen på bakken som ekstern belønning (Doggy-Zen) og han måtte komme i utgangsstilling for å komme til den.
  Alfa trente kontakt, siden det er lenge siden hun har vært på miljøtrening. Og å ikke hoppe når det kom folk bort for å hilse. Hun hoppet opp på den første personen, men ellers holdt hun seg på bakken med alle fire føtter. Trente også litt sitt og bli. Hun satt ikke veldig lenge, men noen sekunder ble det da. Har ikke strukket tiden så veldig lenge hjemme enda heller. Ettersom Eva og Anders satte opp agilityutstyret, måtte vi prøve litt på bommen og tunnellen. Fikk henne lurt over bommen, med godbiter strødd på den. Hun var tøffere enn jeg hadde trodd hun ville være, hun liker generelt ikke å være høyt oppe. Etter noen runder gikk hun hele bommen uten lokking, og hun likte det! Tunnellen har hun trent på hjemme, men det er kortere enn den på banen. Måtte stå i den andre enden, mens Eva holdt henne, for at hun skulle løpe hele tunnellen. Prøvde først og kaste noen godbiter inni, for så å løpe i den andre enden, men hun snudde da det var tomt for godis og gikk ut for så å komme til meg på utsiden. Men etterhvert kom hun da igjennom, siden det ikke var noe alternativ å løpe utenom.

Begge to ble med og lå i bilen mens jeg var på jobb i barnehagen idag. Alfa fikk leke litt med Bello (cockervalpen til ei jeg jobber sammen med) til ungenes store begeistring. De løp rundt og rundt bilen, for Alfa likte ikke at Bello snuste henne i baken.
  I pausen trente Alfa utgangsstilling, mens Io fikk prøvd seg på fri ved foten, stå under marsj og dekk fra holdt. Vi trente hele øvelser med kanonavslutning etter den siste; hente nøff-nøffen i bilen.

Etter en lang middagsdupp (hundene altså), gikk vi ut å satte opp 4 slalåmpinner på plena. Io huska dette og gikk de fire pinnene lett. Han startet slalåmen selv om jeg stod et godt stykke unna. Han ble veldig ivrig ettersom han var så flink, så han begynte å slurve med den siste pinnen. Avbrøt han når han slurvet og startet på nytt igjen. Satte opp hinderet etter slalåmen og det gikk bra. Når han skjønner at han må ta hele slalåmen, skal vi begynne å sette på flere pinner og øke farten litt etterhvert.
  Alfa hadde aldri prøvd slalåm før, så vi trente på å finne riktig inngang, dvs mellom de første pinnene, med den første pinnen på hennes venstre side. Jeg klikket for at hun satte hodet imellom de første pinnnene, deretter for at hun gikk imellom de, osv. Dette tok hun fort, men var så ivrig at hun knapt visste hvilket ben hun skulle stå på. Artig at de synes dette er morsomt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar