Alfa og Ivi

Alfa og Ivi

lørdag 18. september 2010

Fuglejakt

Tove og Scott på tur opp Sandvassheia og til Kinnkjærklumpen.


Utsikten ned til Hørdin, halvveis opp.



Io titter på utsikten.

Fikk være med Tove og gordon setteren "hennes" på jakttur idag. Jeg hadde med Io, for å se om han reagerte på fugl. Vi gikk opp til Kinnkjærklompen og videre inn over Sandvassheia. Scott tok stand og hadde tydeligvis funnet fugl i et kratt. Tove gikk etter og vi ventet nedenfor. Der var det 5-6 ryper som flaug opp, Tove skjøt ett skudd, men ingen datt:-( Veldig spennende og se på! Io fikk snuse i krattet der de hadde ligget. Han ble veldig ivrig her. Men tror ikke han skjønte helt hva det var vi drev med. Han fikk løpe "løs" med langline hengende etter seg (han er ikke saurein). Brydde seg lite om hva Scott drev med, og var heller opptatt av og utforske og kikke etter sau. Vi så kun en fugl til, som fløy sin vei. Men til tross for lite fugl, så hadde vi en trivelig tur og jeg har lært masse nytt!!! Dette frister så absolutt til gjentagelse!!!

Får se om Alfa får seg en tur også. Hun var ikke med idag, men var igjen hjemme alene. Hun fikk trent slalåm før vi dro. Hun blir bedre og bedre, så det er skikkelig gøy og trene dette!

2 kommentarer:

  1. Artig! Jaktlysta kan vel komme etterhvert den, når Io bare skjønner at det er ryper og ikke sauer han skal finne... Så bra at det går framover med slalomen! Jeg er kjempeklar for agilitytrening i morra!!

    SvarSlett
  2. Ja, håpe det. Ska få meg ei rype av en nabo her, så da blir det full innlæring av rypeapportering og søk av den i busker og kratt. Hadde vært gøy og fått han til!
    Og finner han fugl og får forståelse for dette, så skal jeg vurdere å ta jegerprøven... Men bare om han finner fugl osv!

    Supert! Har allerede lagt en foreløbig slagplan for treninga imårrå!

    SvarSlett